A Coldplay nem koncertezik, amíg az nem lesz jó a környezetnek

A Coldplay nem koncertezik, amíg az nem lesz jó a környezetnek

Coldplay (Fotó: Frank Schwichtenberg, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhalasztja turnéját a Coldplay, amíg nem találja ki, hogyan koncertezzen környezettudatos módon – derült ki a BBC cikkéből. A brit csapat célja a karbonsemlegesség, addig pedig nem is játssza élőben az Everyday Life című új albumot, amíg erre nem lesz megoldás. Chris Martin frontember a lapnak kifejtette, a következő koncertkörút a lehető legjobb megoldásra fog törekedni, ami a környezet védelme érdekében csak lehetséges.

Ahogy a The Guardian felidézi, nem a brit popzenekar az első, ami hasonló dolgokon töri a fejét. Billie Eilish énekesnő is azon van, hogy a turnéját olyan zölddé tegye, amennyire csak lehetséges, betiltva például a műanyag üvegeket. Eilish arra biztatja rajongóit, hogy újratölthető palackokat vigyenek magukkal. Továbbá a koncerthelyszíneken lesz egy ökofalu is, ahol a látogatók tájékozódhatnak arról, hogyan védekezzenek a klímaváltozással szemben.

A The 1975 zenekar célja is az, hogy biztosítsa ebből a szempontból a fellépéseit. A bejelentés szerint az Egyesült Királyságba meghirdetett turné összes eladott jegye nyomán elültetnek egy fát. A brit csapat továbbá nem is gyárt új pólókat, inkább a régebbi termékekre nyomtatnak friss mintát.

A Guardian megemlítette, a nagy fesztiválokon is erős a nyomás, hogy változtassanak. A Glastonbury-n idén például betiltották az egyszer használatos műanyag üvegek árusítását. A jövő évtől mellőzné a műanyagot a Reading, a Leeds és a Download is.