Amikor a tervrajz túléli a házat

Amikor a tervrajz túléli a házat

Térey János júniusi búcsúztatása a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Június elején, tragikusan fiatalon távozott Térey János, a Paulus és az Asztalizene szerzője, az elmúlt két évtized egyik legtermékenyebb írója. Halála előtt viszont elkészült új verseskötetével, amit a Jelenkor kiadó hozott ki. A Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba mai bemutatóját a Jelenkor oldalán élőben közvetítik. (Frissítés: a Jelenkor időközben azt írta, hogy mégsem tudja megvalósítani a közvetítést. A bemutatót felveszik, a videót pedig holnap teszik majd ki.)

Pénteken megjelenő számunkban hosszan foglalkozunk a könyvvel, Haklik Norbert és Nagygéci Kovács József írtak róla kritikát és elemzést. Tavaly egyébként interjúztunk is Térey Jánossal, akkor jelent meg Káli holtak című regénye, aminek részleteit a 2018-ban bezáratott Magyar Nemzetben közölte.

A könyvbemutatón Sárközy Bence kiadóigazgató beszélget Tóth-Czifra Júliával és Szirák Péterrel. Csákányi Eszter verseket olvas, Prieger Zsolt pedig zenél.

(A cím idézet Térey János kötetéből.)