Az immár tizenhat éves Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is megszervezte a Czifray-versenykurzust, a legnívósabb hazai szakácsversenyt, és az ösztöndíjak átadási ünnepségén azt is kihirdették, idén mely termelők váltak jogosulttá az Aranyszalag Minőséget tanúsító védjegy viselésére.
A vasárnap délelőtt a zugligeti NICHE kempingben, tehát szabad téren megszervezett eseményen a következő termelők vehették át az Aranyszalagot:
Hoitsy György – Llillafüredi sebes pisztráng forrásvíz táplálta hideg tavakból
Asszú Szabolcs (Harangod Völgye Húsfeldolgozó Kft.) – Megyaszói szabadtartású tisztavérű mangalica
Zichy Mihály – Baranyai vagjumarha
A CZIFRAY verseny díjazottjai:
Aranyfokozat:
I. Palotai Csaba
II. Katona Ervin
III. Kis Norbert
Ezüstfokozat: Matus István, Kehidai Ádám, Tikkel Bálint
Az ünnepségen igazi gasztronómiai különlegességet is kóstolhattak a résztvevők: a BBQ Expedíció/Nyárspolgár csapata, vagyis Adorjányi Máriusz és társai plovot (piláf, rizseshús – a szerk.) készítettek aranyszalagos keleméri birkaszívvel és kazah devzira rizssel.