Békák lepték el Miskolc belvárosát – videóval

Békák lepték el Miskolc belvárosát – videóval

A 2024-es miskolci Kocsonyafesztivál (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek este mozdulni is alig lehetett Magyarország negyedik legnépesebb városának főterén: a Kocsonyafesztivál Szent István téri nagyszínpadán előbb a Kowalsky meg a Vega, utánuk pedig a Wellhello adott koncertet. És ez még csak a kezdet: az ország talán legnagyobb télzáró eseménye ezen a hétvégén ötvennél is több koncerttel, szédítő vásári forgataggal, kiváló kulturális programokkal és a legfinomabb ételekkel és italokkal várja a miskolciakat és a Miskolcra látogatókat. És rengeteg békával – ez ugyanis a rendezvény kabalaállata.

Veres Pál polgármester még tavaly decemberben jelentette be, hogy 2024-ben is megtartják az emblematikus miskolci rendezvényt. A fesztivál a sokadik virágzását éli, hiszen a kétezres évek hőskora után 2013 és ’19 között más néven volt tél végi, tavasz eleji rendezvénye a városnak, majd 2020 februárjában szervezték meg újra Kocsonyafesztivál néven, hogy aztán 2021-ben és 2022 elején a pandémia miatt esély se legyen a megtartására. 2023-ban azonban újra régi fényében tündökölt az esemény, sőt látogatórekordot is döntött, így természetes volt, hogy 2024-ben is újra megrendezik.

A fesztivál területe a Szent István tértől a Villanyrendőrig tart, előbbin van a nagyszínpad is, de került egy-egy színpad a másik végére és az Erzsébet térre is. A rendezvénybe az Avasi Kvaterka is becsatlakozott, így a történelmi Avas – a Bortanya és a Rácz sor környéke – is fesztiválhelyszínként funkcionál. Stábunk pénteken járta körül a rendezvényt, hogy aztán este mi is beszoruljunk a fiatalok népszerű együttesére, a Wellhellóra váró tömegbe – a belváros egyszerűen bedugult, annyian voltak kíváncsiak Fluorra és társaira.

Az egész rendezvény ingyenesen látogatható, a részletes programot a kocsonyafesztival.hu oldalon találják.