Bödőcs Tibor: Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében?

Bödőcs Tibor: Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében?

Bödőcs Tibor (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó lenne, ha elmondanák: Origó, Index vagy ATV lesz a Libriből középhosszúrövid távon? Szinte mindegy, de jó lenne tudni, az ember kíváncsi, olvasó állat – kommentálta Bödőcs Tibor, hogy a Libri a Mathias Corvinus Collegium kezébe került, vagyis kormányközelbe.

„Tegnapig bizonytalanságban kellett élnie a magyar irodalom nem kis, libris részének. Ennek vége(?)! Megírhatjuk végre Böjte Csaba testvérrel a Káma Szútra, ahogy mi látjuk című művet? Kiadhatják a Németh Szilárd gondolatait 9458 oldalon? Publikálhatóvá válik a 77 szankciócsúfoló, ősi, szittya népdal és brüsszelűző, türk csujogató? Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében? Megszülethetnek a tanulmányok Petőfi haláláról, akit NATO katonák lőttek le Bahmutnál, mint tudjuk? Megjelenhet a filmtörténet A Lumiére testvérektől az Elkúrtukig címmel? Ez lesz? Vagy csak húszezressel kell tömni az új tulajdonosok száját, miközben a jó Kirill pátriárka Kalasnyikovot szentel a Nyugati téren? Megmondhatnák, mert nem jó kétségek közt alkotni” – írta a facebook-oldalán.

Hozzátette: most ért célegyenesbe könyvével, mely ősszel jelenik meg a Libri Csoporthoz tartozó kiadónál. „Az lesz a címe, hogy Prímszámok hóesésben. Sajnos mikor írtam, még nem tudhattam biztosan, hogy Philippe Patek dekorálta, mélykeresztény, feddhetetlen mancsukat segítőn a vállunkra szeretnék helyezni.” Felidézte, hogy 2017-ben jelent meg az első könyve, az Addig se iszik, amire a Helikon akkori igazgatója, „a lelkes, pozitív energiával telt Szász Zsolt kért fel. Sajnos azt még rendkívül összezavart állapotban írtam. Jelenleg a magyar kultúra egyik tartóoszlopa, az orosz(!) irodalom nagykövete, M. Nagy Miklós az igazgatóm/szerkesztőm. Vele diskurálunk már egy éve a rövid próza rejtelmeiről. Nem fogom cserben hagyni”, de szeretné tudni, hogy mi lesz.