Elhunyt Jakab Csaba színművész

Elhunyt Jakab Csaba színművész

Jakab Csaba (Fotó: Facebook/Jakab Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetven éves korában meghalt Jakab Csaba színművész, szinkronszínész – közölte az Art-Színtér. „Jakab Csaba, színházunk művésze, aki a Mesterhármas és a Mandragóra című előadásban okozott nekünk megannyi örömöt és kedves pillanatot, elhunyt. Emlékét szívünkben őrizzük” – olvasható a színház Facebook-oldalán.

Jakab Csaba 1953. szeptember 1-jén született Csornán. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, a pályája elején pedig a Vígszínházban volt gyakornok. Játszott többek közt a Szolnoki Szigligeti Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban. Szinkronszínészként rendkívül aktív volt, ő kölcsönözte többek között Jean-Claude Van Damme és Chuck Norris hangját. De Denzel Washingtont, Billy Bob Thorntont és Jason Stathamet is hallhattuk az ő hangján. Olyan népszerű sorozatokban szintén szinkronizált, mint a Breaking Bad, a South Park, a Szex és New York és a CSI: A helyszínelők.

Szerepelt az István, a királyban, a Képvadászokban és az Állítsátok meg Terézanyut! című filmben. Olyan televíziós sorozatokban is lehetett látni, mint a Szomszédok, a Linda, az Angyalbőrben, a Kisváros és a Barátok közt.