Ezeket a sorozatokat várjuk a legjobban 2024-2025 telén!

Ezeket a sorozatokat várjuk a legjobban 2024-2025 telén!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hollywood épp csak elkezdett visszatérni a normál kerékvágásba a COVID-19 miatti leállás után, amikor beütött egy újabb kataklizma: a WGA és SAG-AFTRA szakszervezetek hosszan elnyúló sztrájkja. Ennek hatására több TV sorozat premierjét is eltolták 2024 elejére és a nagy streaming platformok sem úszták meg a dolgot: néhány kedvenc sorozatunk következő évadára 2025-ig várni kell, mivel a forgatás csak 2024 tavaszán indult el. De természetesen semmi ok a kétségbeesésre! Hollywood egy igen strapabíró iparág, és több izgalmas, régóta várt új és visszatérő sorozatról is tudható, hogy hamarosan elindul és néhány már hivatalos premierdátummal is rendelkezik. Az alábbiakban a top 5 legjobban várt sorozatról írunk, amikre ezen a télen számíthatunk.

Dune: Prophecy (2024)
A Dune univerzum Frank Herbert klasszikus sci-fi regénysorozatán alapul, amelyből 2021-ben Denis Villeneuve rendezésében egy sikeres mozifilmet is készítettek (Dune). A Dune: Prophecy egy spin-off, vagyis a történet egyik ágában merül el. A Dűne eseményei előtt 10 000 évvel játszódik és a nők a történetben betöltött szerepére koncentrál. Valya és Tula Harkonnen nővéreket követi, akik az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és létrehozzák a Bene Gesserit néven ismert legendás boszorkányrendet.
Bemutató dátuma: 2024, konkrét hónap még nem ismert.
Hol nézhető: HBO.
Stílus: Sci-fi, epikus látványvilággal, politikai drámával és erős karakterfejlődéssel.
Szereposztás: Nagy nevekre számíthatunk, például Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel és Mark Strong.

Dexter: Original Sin
Nem minden nagy tévésorozatnak van szüksége előzményfilmre, de a Dexter esetében teljesen jogos volt ezt megcsinálni, hiszen a címszereplő sorozatgyilkos már 15 éve tette a dolgát, amikor az eredeti sorozat 2006-ban elkezdődött. Akik esetleg nem hallottak róla, elmondjuk, hogy a Dexter sorozat az erkölcsileg erősen ellentmondásos Dexter Morgan életét követi, aki nappal a Miami rendőrség vérnyom elemzője, éjszaka pedig sorozatgyilkos. De nem akármilyen! Az igazság véres bajnokaként a rossz embereken bosszút állva éli ki pszichopata hajlamait. Három évvel ezelőtt a Dexter: New Blood már visszahozta a karaktert egy utolsó fejezetre és bár a nézők a flashbackeken keresztül sokat megtudtak Dexter Morgan történetéről, még mindig van bőven mit feldolgozni. A Dexter: Original Sin azt követi végig, hogy alakult ki Dexter pszichopata személyisége, vagyis hogyan vált a hiperintelligens diák sorozatgyilkossá.
Bemutató dátuma: 2024, konkrét hónap még nem ismert.
Hol nézhető: Paramount+ Showtime.
Stílus: Sötét thriller, dráma, erős pszichológiai elemekkel.
Szereposztás: A fiatal Dextert Patrick Gibson játssza, míg az eredetileg Dextert alakító Michael C. Hall narrátorként kap szerepet.

Squid Game 2
A Squid Game 2021-ben vált nemzetközi sikerré a Netflixen. A dél-koreai sorozat brutális társadalmi kritikát fogalmazott meg, miközben élet-halál játékok sorozatával szórakoztatta a nézőket. Ezek után érthető módon tűkön ülünk, hogy milyen szörnyűségek várnak ránk a második évadban. Egy biztos, hogy a szereplőknek továbbra is az életükért kell “játszani”, és a történetben tovább mélyül a gazdagok és szegények világa közötti feszültség.
Bemutató dátuma: 2024, várhatóan november.
Hol nézhető: Netflix.
Stílus: Thriller, dráma, túlélési játékok erős társadalmi üzenetekkel.
Szereposztás: Lee Jung-jae visszatér Gi-hun szerepében és új szereplőkre is számítani lehet.

The Last of Us 2 (2025)
Előzmény: A The Last of Us első évada a népszerű videójáték-sorozat alapján készült, és hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. A posztapokaliptikus világban játszódó sorozat Joel és Ellie túlélésének történetét követi. Az HBO folytatása a videójáték második részének eseményeit dolgozza fel. Ami a második rész cselekményét illeti, a sorozat alkotója, Craig Mazin szeretné felkészíteni a videójáték rajongóit, hogy a második évad néhány helyen határozottan különbözni fog a második rész játékától. Ez azonban senkit nem ért meglepetésként. Aki követte az eseményeket, az emlékezhet, hogy az első évad is nagy vihart kavart például a játékból ismert karakterektől jelentősen eltérő szereplők castingjával.
Bemutató dátuma: 2025, konkrét hónap még nem ismert.
Hol nézhető: HBO.
Stílus: Posztapokaliptikus dráma, erős karakterdrámával és akcióval.
Szereposztás: Pedro Pascal és Bella Ramsey visszatérnek Joel és Ellie szerepében.

Wednesday 2
A Wednesday a The Addams Family univerzumának fiatal Wednesday Addams karakterét állítja középpontba, és 2022-ben vált sikeressé a Netflixen. Tim Burton rendezésével és Jenna Ortega alakításával a sorozat a horror-komédia műfajban nagy sikert aratott. Az első évad azzal ért véget, hogy Wednesday egy ismeretlen számról kapott üzenetet, amiből arra következtethetünk, hogy egy új stalker tűnik fel Wednesday körül. Ezért a cselekmény valószínűleg erre az új zaklatóra fog koncentrálni. Az első évad fontos történetszála volt a Wednesday és Morticia közötti komplikált anya-lánya kapcsolat, így ez a vonal várhatóan a következő évadban is kiemelt jelentőséggel bír majd.
Bemutató dátuma: 2025 eleje
Hol nézhető: Netflix.
Stílus: Horror-komédia, sötét humorral.
Szereposztás: Jenna Ortega visszatér Wednesday szerepében, és a további szereposztásban valószínűleg Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán is felbukkan.