Holtan találták a tengerben a Yu-Gi-Oh alkotóját

Holtan találták a tengerben a Yu-Gi-Oh alkotóját

A világhírű japán Yu-Gi-Oh animesorozat szereplője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találták a tengerben a Yu-Gi-Oh című világhírű japán manga szerzőjét és játéktervezőjét, Takahashi Kazukit, számolt be róla a Japan Times nyomán az MTI. A hatvanéves férfi búvármaszkot viselt, és az Okinava sziget partjától háromszáz méterre bukkant rá a partiőrség. A hasán és a végtagjain olyan sérüléseket találtak, amelyek cápa vagy más tengeri élőlény harapására utalnak.

A TBS tévécsatorna beszámolója szerint Takahashi egyedül utazott Okinavára, a rendőrséget pedig szerdán kereste meg egy autókölcsönző cég, mert nem tudta elérni.

A Yu-Gi-Oh 1996 és 2004 között jelent meg mangasorozatként, az abból készült anime pedig 2000 és 2006 közt készült. Videó- és kártyajáték is született belőle, 2011-ben pedig Guinness-rekordot döntött azzal, hogy a világ legkelendőbb gyűjtői kártyajátékává vált. Addigra már több mint 25,17 milliárd készletet adtak el belőle.