Már mese is született a koronavírusról

Már mese is született a koronavírusról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor gyorsan reagált a koronavírus-járványra és elkészítette a koronavírusról szóló képeskönyvét, mely most a Pagony kiadó jóvoltából magyarul is ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára.

Scheffler orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal dolgozott együtt a mesén, hogy hiteles és pontos információkkal tudja ellátni a 4-10 éves gyerekeket. A kicsiknek nem könnyű elmagyarázni a karantén okait anélkül, hogy megijednének, ez a rövid képeskönyv viszont segítséget nyújthat nekik abban, hogy feldolgozzák a félelmeiket.

A mese a legalapvetőbb kérdésekkel foglalkozik, például hogy miként lehet elkapni ezt a vírust, mi történik, ha valaki megfertőződik, miért nem szabad most találkozni a nagypapával, nagymamával, vagy mivel lehet segíteni a mostani helyzetben.

Axel Scheffler könyve itt érhető el ingyenesen.