Média 1: Pierce Brosnan-sztárinterjút is plagizálhatott Návai Anikó

Média 1: Pierce Brosnan-sztárinterjút is plagizálhatott Návai Anikó

Pierce Brosnan (Fotó: Sebaso/ Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valójában nem Návai Anikónak mondta Pierce Brosnan, hogy a földgolyó nagyon picike, leplezte le a Media1. Mindezt azok után, hogy csütörtökön már kiderült: a sztárinterjúiról ismert újságírónő valójában nem is beszélgetett Scarlett Johanssonnal, mégis ezt a látszatot keltette. Návai aztán a 168-nak mindezt úgy magyarázta, hogy nem is keltette ezt a látszatot, és amúgy is, korábban már hússzor beszélgetett Johanssonnal, most ezeket az anyagokat ollózta össze egyetlen szerelmeslevéllé. Az újságírónő nem értette, mi ezzel a probléma, a Nők Lapja viszont igen, ezért búcsút vett tőle. Návai a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tagja, de elmondása szerint az egyesület tavasz óta bojkott alatt áll, ezért akárhogyan is próbálkozott, nem járt sikerrel. Viszont a Nők Lapja címlapfotója már megvolt, ezért mit volt mit tenni, elővette a korábbi 18 interjúját. Merthogy állítása szerint ennyit készített már a színésznővel.

A Media1 most beszámolt róla, hogy bár tavaly Pierce Brosnan-interjút adott el a Nők Lapjának, külön kiemelve, hogy a szerző Kauaiban érte őt el, de valójában ez sem lehetett igaz ebben a formában. Az anyag ugyanis jelentős egyezést mutat Janet Susan R. Nepales hollywoodi újságíró korábbi interjújával. Így Brosnan valójában nem is vele osztotta meg az alábbiakat: „Mi sem vagyunk messze a vírustól, senki sincs. A földgolyó nagyon picike, sok embernek nincs hova menekülnie. Az, hogy ez egy paradicsom, puszta illúzió″.

A hollywoodi újságírónő férje, Ruben V. Nepales pedig Roman Polanskival és Johnny Deppel interjúzott korábban, Návai velük készült anyagai pedig szintén kísérteties hasonlóságot mutattak.

A magyar újságírónő a 168-nak azt mondta, nem érti, miért kellene másképp csinálnia bármit, és „ha egy újságírónak megtiltják, hogy korábbi interjúiból dolgozzon, akkor megtiltják azt, hogy írjon. Mindenki használ korábbi interjúkat, ez bevett gyakorlat.”