Ilyen lett volna a Niedermüller-ügy egy normális Magyarországon

Ilyen lett volna a Niedermüller-ügy egy normális Magyarországon

Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt hiszem most, hogy a szokványos, magyaros téboly a megszokott fölé hágott azzal, hogy Hatvannégy Júdeai Vármegye Front Vagy Micsoda egy politikai akció érdekében megölt egy védtelen állatot (tényleg, remélem a Szurkolók az Állatkínzás ellen nevű önkéntes rendőrség ezúttal is meglátogatja a tetteseket), és alkoholos filccel ráfirkálta szerencsétlen döglött patkányra Niedermüller Péter polgármester vezetéknevének a felét, valamint a kormányrajongásáról híres CÖF a vatikáni hadsereg bevonulását követeli a Szentatyától, szóval most kellene megnyomni a pillanatállj gombot (van aki Magyarországon így hívja ezt, és nem pauzénak?), és szemügyre venni, miképp történt volna a Niedermüller-ügy kezelése egy másik, egy jobb, de leginkább: egy normális Magyarországon.

- - -

Egy szürke januári csütörtökön Niedermüller Péter frissen megválasztott polgármestert meghívják híreket véleményezni az ATV-be. A polgármester a szereplés előtt két kávét is iszik, pedig soha nem bírta jól a fekete ital felpörgető hatását. A DK alelnöke a harmadik hír kommentálásánál végképp felpörög, és a következőket mondja: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.”

Három napig nem történik semmi, majd egy kis, független lap, a Magyar Hang lehozza a sztorit, vállalhatatlannak és vitathatónak minősítve a kijelentéseket. Az újság cikkében szerepel mind az ominózus rész, mind a teljes műsor videója. A polgármester pártja, a Demokratikus Koalíció még aznap reagál, és elmondja, hogy ugyan alelnöke nem úgy gondolta, de mégis: egy politikusnak minden szavát patikamérlegen kell kimérnie, ezért elnézést kér pártja nevében mindenkitől, akit esetleg akaratlanul megbántott Niedermüller.

Bayer Zsolt az esti showműsorában megdicséri ugyan Gyurcsány Ferencet a gyorsaságért, ám némi rosszallását fejezi ki, hogy a DK másként értette, mint ami elhangzott. Az egy órás műsorból 5 percet veszteget az ügyre.

Hétfőn Orbán Viktort a brüsszeli csúcsértekezletre siettében elkapja az M1 csatorna stábja egy villáminterjúra. Ugyan nem kérdezik róla, ám a miniszterelnök az interjú végén még elmondja, hogy szeretné lehűteni a kedélyeket, és hogy nem tetszik neki, hogy néhány valóban rossz mondatért egy szélsőséges szervezet a VII. kerületi önkormányzat elé szervez tüntetést.

Gyurcsány aznap este újabb Facebook-bejegyzéssel jelentkezik. Ebben elmondja, hogy gondolkodtak a dolgon, újra megnézték a felvételeket, és azok valóban sértőek és vállalhatatlanok, a DK elítéli Niedermüller kijelentéseit. Ismét elnézést kér, egyben megköszöni Orbán Viktornak, hogy igyekezett a helyzetet a helyén kezelni.

Fél óra múlva Niedermüller Péter kiáll a nyilvánosság elé, bocsánatot kér a kijelentésekért, és mivel ő és pártja úgy gondolja, hogy nem lehet még négy és fél évig úgy vezetni egy kerületet, hogy a városrész választóinak egy jelentős részét így megsértette, ezért az a legjobb, ha lemond a polgármesterségről és új választást írnak ki. A bejelentést az összes párt üdvözli, a kormánypártok kiemelik, hogy milyen felelősen járt el Niedermüller úr.

Közben a DK pártlapja, a Nyugati Fény főszerkesztői jegyzetben méltatja a Magyar Hang szerepét az ügyben, és kiáll a sajtószabadság mellett. Vágó István megosztja Facebook-oldalán a jegyzetet, és annyit fűz hozzá, egy híres baloldali gondolkodót idézve, hogy „bár legyen a mi kutyánk kölyke, ha rossz helyre piszkít, nekünk feladatunk azt bemutatni és eltakarítani”.

Kiírják Erzsébetvárosban az időközi választást, amelyen a Fideszes jelölttel szemben az ellenzék közös jelöltjeként egy DK-s indul, egy fehér, heteró nő, aki egy rövid, unalmas kampányban el is nyeri a polgármesteri posztot.

---

Gulyás Balázs, a Magyar Hang publicista másnap felébredt, és azt vette észre, hogy belelóg a keze a bilibe.