Sir Orbán Robin minden erőt és energiát lekötő disznóvágása

Sir Orbán Robin minden erőt és energiát lekötő disznóvágása

Orbán Viktor Belgrádban (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 14-én kellett volna a miniszterelnöknek az európai „támadásokkal” szemben az Európai Parlament brüsszeli plenáris vitáján érveket felsorakoztatnia. Ám Orbán Viktor a koronavírus elleni védekezés miatti bokros teendőire hivatkozva, mivel „minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le”, nem utazott el Brüsszelbe „megvédeni Magyarországot”. Egyébiránt ha bárkit támadtak is, nem Magyarországot támadták, hanem a Fidesz-kormány intézkedéseit, köztük a felhatalmazási törvényt. Persze ahhoz már hozzászoktunk, hogy a Fidesz azt hiszi, hogy ők egyenlők Magyarországgal. És persze ennyit arról az utcaiharcos-imázsról, amelyet Európa erős emberéről sulykolni igyekeznek. Aki, ha úgy alakul, akkor bátor jó Sir Robinként „nem védi meg a magyarokat” a brüsszeli Háromfejű Lovagtól, hanem fülét-farkát behúzva, bátran, nyúlként elszalad.

Sir Orbán Robin miniszterelnök miután csütörtökön nem ment el Brüsszelbe, pénteken aztán Belgrádban kötötte le az ő saját legendás erőit és energiáit a magyarországi járvány elleni védekezéssel. Annyira védekezett Belgrádban a magyar járvány ellen, hogy még a saját két kezével otthon varrt FFP3-as maszkját is otthon felejtette, így adva mintát a minden erőt és energiát lekötő védekezésből szerb vendéglátóinak, akik fogadásakor kivétel nélkül viseltek valamilyen szájnyílást és orrot eltakaró védőeszközt. A kormányfőnek annyira nem volt ideje csütörtökön Brüsszelbe utaznia, hogy pénteken Belgrádban még a szerb Nemzeti Múzeum meglátogatására is maradt ideje, hogy ott védekezzék minden erejével és energiájával a magyarországi koronavírus-járvány ellen.

Ugyanezen a napon, május 15-én, azaz pénteken került adásba a Kossuth rádióban a szokásos miniszterelnöki kinyilatkoztatás, akarom mondani interjú. Ebben a pénteki szózatban azt mondta Orbán a közmédiás Nagy Katalin mikrofonállványnak Karácsony Gergely főpolgármestere utalva, hogy „ön is ismeri ezt a típust (…) ha egy ilyen ember benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak”. Majd egy ízes vidékizéssel folytatta, arra utalván, hogy a vidékiek tán nem értik ezt a bonyolult bútor-összeszerelős analógiát: „vagy hogy a vidékiek is értsék (…) ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt” – mondta Orbán Viktor a főpolgármester személyiségét elemezve, az „interjút” „készítő” Nagy Katalin szolgai, mégis kissé erőltetett kacajától kísérve.

Itt álljunk meg, és gondolkozzunk el azon egy picinykét, milyen lenne egy disznóvágás, ha Orbán Viktor volna a szomszédunk. A disznótor előtti este Viktor szomszéd zsebre vágott kézzel, sűrű szájnyalogatások és szotyolaköpködés közepette méregeti a kerítésen keresztül a vágásra kijelölt röfit. Reggelre valaki a teljes állományt ellopja, még a sánta Buksi kutya és a nemrég a vejeddel összeszerelt bútor is eltűnik. Te már csak egy idegen teherautót látsz, ahogy elporzik a kondával a házad elől, a kocsi oldalán a felirat: „Mészáros és Mészáros”.

Délben megjelenik a hatóság, mert Viktor szomszéd feljelentett téged feketevágás gyanújával. Rászánod magad, hogy te is feljelentést tegyél a lopás miatt, ám az ügyészségről Viktor szomszéd haverja, Polt Péter sógor elutasítja a feljelentést, és téged büntet meg hamis vád miatt. Viktor szomszéd haverja a főszerkesztője a falusi lapnak, amelyben leírják rólad, hogy valójában Sorosnak és ügynökeinek szerveztél egy lakomát, amiatt fogyatkoztak meg a disznók. A faluhírtévé Trágyadomb című műsorának négy szereplője az esti lincselőműsorban elnevetgél azon, hogy milyen idétlen a neved, hogyan áll a hajad, és különben is anyádat, miből tellett malacokra. Csak nem Brüsszel adta a kezdőtőkét? Csak nem migránsok őrizték a kondát? Igaz magyar disznótenyésztő az ilyen? Miközben nézed a műsort, Viktor szomszéd udvaráról átszüremlik a dínomdánom, valamint a finom disznótoros illata. Mint később egy helyi fideszestől megtudod, Viktor gazda lánya, Ráhel hozatta Párizsból a Bocuse d’Or-séfeket, akik a malacpofát szuvidálták. A séfeket valami Magyar Turisztikai Ügynökség fizette közpénzből.

Másnap Viktor szomszéd átüvölt a kerítésen, hogy tud a feljelentésről, de a magyarokat nem lehet megfélemlíteni: „Ez ugyanis Magyarország elleni támadás, szomszéd!”. Kínodban kiírod a Facebookra a kálváriádat, mire reggel hatkor csöngetnek a rendőrök, és bevisznek rémhírterjesztésért. Varga Judit igazságügyi miniszter megnyugtatja a közvéleményt, hogy ez csak elszigetelt túlkapás volt.

Mire hazaérsz a rabosításból, a telkedet kisajátították, a disznóól és a házad ledózerolva, a földbe verve egy tábla informál: „Itt uniós támogatásból, de Orbán Viktor jóvoltából futballstadion épül. Építi: Mészáros és Mészáros.”

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/21. számában jelent meg május 22-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/21. számban? Itt megnézheti!