Boldogok a lélekben szegények

Boldogok a lélekben szegények

Boldog István (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő az N1Tv-nek nyilatkozik 2021. június 30-án, a büntetőpere első tárgyalását megelőzően a Fővárosi Törvényszék épülete előtt (Fotó: a N1Tv Youtube-csatornája)

A nyári forróság nem hagyta maradandó nyom nélkül kis hazánk közélete szereplőinek idegeit. Kezdődött azzal a példás buzgómócsingkodással, amellyel az állampárt ifjúsági szervezete azt igyekezett szemléltetni, hogy miképp’ is néz ki a balliberális rombolás a gyakorlatban. Szigorúan csak ennek demonstrálása céljából minden, balszerencséjére eléjük kerülő értéket leromboltak, kezdve a sort egy fővárosi méhlegelővel. Hála a Mindenhatónak a Fidelitas aranyifjainak a kétkezi munkához való viszonya kontrasztos jegyeket mutat, a foguk hozzáfűlése inkább a helyettes államtitkári posztokért való lobbizásban, és a pufimellényben rozéfröccs-hörpölgetésben merül ki, így a rongálásban megfáradva egyelőre pihenőt tartanak.

A rendkívüli nyári meleg nem kerülhette el még az olyan nagy koponyákat sem, mint amilyen szeretve és félve tisztelt miniszterelnökünk. Aki az állampárti rádió mikrofonállványa és mikrofonja előtt azt találta felböfögni, hogy a pubertáskorukban csúnya és buta emberekből lesznek azok, akik aztán nemet szeretnének váltani. „Az ember nem tetszhet mindenkinek” – mondta a rá jellemző bölcsességgel a Dunántúli-középhegység géniusza, egyértelművé téve, hogy itt a saját kamaszkorára utal („a saját életünkre is emlékezhetünk, hogy az egy bonyolult helyzet volt”). No de ha csúnyák és buták vagyunk a tízes éveinkben, arra nem az válasz, hogy nemet váltunk – jegyezte még meg a gordiuszi csomók Nagy Sándor-i stílusú kibogozásának nagy híve, a kamaszlelkek nagy ismerője, Orbán miniszterelnök uram. Boldog István fideszes képviselőnek azonban nem csak a tinédzserkora volt „bonyolult helyzet”, hanem a mostani, ötvenes évei is.

Erről is olvashat a cikkben:
• „Boldog István előkapta és meglóbálta a Fidesz jól kipróbált taktikáját”
• Polt Péter ügyészsége az ellenzék befolyása alatt áll, üldözi a keresztényeket?

A teljes cikket a Magyar Hang július 9-én megjelent 2021/28. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!