Csikériától Magyar Péteren át Sulyok Tamásig – így kampányolt a DK

Csikériától Magyar Péteren át Sulyok Tamásig – így kampányolt a DK

Dobrev Klára kampánya (Forrás: Dobrev Klára/Facebook)

Világunk alapjait rázta meg a morális és megélhetési válság. Gyermekeinket és unokáinkat egy kormányzati pedofil hálózattól kell féltenünk, már egy pedofilsegítő is elnöki kegyelmet kaphat. Fiatal férfiak és nők menekülnek ezrével az országból – mondja a narrátor, szavait drámai zenei aláfestés nyomatékosítja. A DK egyik, Szigetszentmiklóson tartott májusi választási fórumán járunk, itt vetítik le a kampányvideót, amely jól mutatja, milyen témákkal kívánt kampányolni a párt az idei EP-és önkormányzati választásokon. Összeszedtük, milyen út vezetett a DK-nak a június 9-ei választásig.

A szigetszentmiklósi eseményen természetesen beszélt Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, listavezetője is. Őt „Magyarország legfontosabb politikusaként” konferálják fel, és leszögezi: már nincs olyan választás, amely ne Orbán Viktor rendszeréről szólna, aki ahelyett, hogy a magyarok hétköznapjaival foglalkozna, Brüsszel elfoglalásáról beszél. Amellett, hogy a DK tematizálta a megélhetési és morális válságot, általánosságban szintén fontos üzenetük volt a kampányban: azzal, hogy az egyébként széttagolt ellenzéki térfélen összeálltak az MSZP-vel és Párbeszéd – Zöldekkel, ők képesek biztosítani a stabilitást a többiekkel ellentétben (ezt a már említett kampányvideóban így fogalmazták meg: „az egyetlen biztos pont a szociáldemokraták és a zöldek szövetsége, gyere velünk!”). Persze az összeállás hátterében azért feltehetően az is sokat számított, hogy a DK egyedül nem volt képes annyira domináns szereplővé válni, mint azt szerették volna. Például Gyurcsány Ferenc pártelnök még 2022 szeptemberében azt mondta a Partizán Youtube-csatorna-interjújában, hogy egy év múlva már 1,5 millió szavazójuk lehet – ez viszont nem így lett.

• Hogyan változtatott Magyar Péter megjelenése a DK kampánystratégiáján?
• Mit szól ahhoz Dobrev Klára, hogy a Tisza Párt tőlük is szavazók sokaságát vihette el?
• Hogyan próbál mozgósítani a DK a véghajrában?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 13-ig kapható 2024/23. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: DK, Dobrev Klára