Egy halott, száz kérdés

Egy halott, száz kérdés

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Július első perceiben az Árpád hídon borzasztó és értelmetlen halált halt egy 26 éves honfitársunk, aki szabályosan kerékpározott. Széttépte őt egy tucatnyi szabályt megszegő ámokfutó „autóversenyző”, aki állítólag csupán 137 km/ órával száguldott, amikor – elrepült. Azért írom, hogy „csupán”, mert ezt az eset után pár nappal olyan hangszerelésben jelentette meg a kormánysajtó, hogy „lám, nem is ment 150-nel…” Ugyanis ez a halálos baleset (Lázár miniszter szerint egyenesen gyilkosság) és főleg a sajtóbeli utóélete mint cseppben a tenger… mutatja, mi a baj a közgondolkodással, a közélettel.

A baleset vasárnapra virradó éjjel történt, szabadságolások alatt – akadoztak a fogaskerekek… A baj a kormányzat szempontjából akkor következett be, amikor Karácsony főpolgármester a közösségi médiában rámutatott, hogy az elképesztő, abszurd rendőrségi gyakorlat az oka annak, hogy a Váci út, Árpád híd, Szentendrei út rendszeresen „spontán” autóversenyek színtere, és hogy a rendőrség – noha tisztában van mindennel – nem lép fel kellő eréllyel. Karácsony kifakadása sok tízezer értő fület talált. A Rogán-brigádoknak reagálniuk kellett. Elvégre Karácsony primer ellenség, neki nem lehet igaza. Ráadásul most visszaütött a rogáni propaganda, amelyik főleg a Lánchíd autómentesítésének ürügyén hónapok óta gyalázta Karácsonyt, aki a szegény autósokkal szemben a szörnyűséges biciklisták pártját fogja…

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 21-én megjelent, 2023/29. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!