Ez még nem az igazi kormányprogram

Ez még nem az igazi kormányprogram

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Alig mutatták be, egyből össztűz alá vette a kormánypárti sajtó Karácsony Gergelynek a 99 Mozgalom keretei között kidolgozott gazdaságpolitikai javaslatait. Az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje időközben országjárásra indult, ahol további részleteket is elárult a július elején közzétett programról, amelyet rögvest baloldalinak és kommunistának állítottak be az Orbán-kormányhoz hű gazdasági szakértők.

A főpolgármester többek között nettó 200 ezer forintig emelné a minimálbért, a nagyobb jövedelmeket magasabb kulccsal adóztatná, újraírná a Munka törvénykönyvét, megadóztatná a nagy vagyonokat és duplájára emelné a családi pótlékot. Lapunk konzervatív közgazdászokat kérdezett arról, hogyan értékelik az ellenzéki miniszterelnök-előválasztás egyik legesélyesebb indulójának elképzeléseit. 

Bod Péter Ákos közgazdász szerint abból kell kiindulni, hogy ez még nem tekinthető egy kormányprogram vázlatának, inkább arról van szó, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölti versengésbe beszálló Karácsony most lényegében megmutatta a saját profilját. Miután alapvetően baloldali és zöld pártok illetve mozgalmak állnak mögötte, a program is baloldali illetve zöld karakterű – tette hozzá.

• Mit gondol az elképzelésekről Bod Péter Ákos?
• És hogyan vélekedik Róna Péter?

A teljes cikket a Magyar Hang július 16-án megjelent 2021/29. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!