Idegen forgalom

Idegen forgalom

A Telex Szegiben, a választási csalás kapcsán forgatott riportjának képkockája

Ha csak felszínesen ránézünk magunkra, akár meg is nyugodhatnánk. Hiszen minden rendben van. Már úgy értem, hogy mindenki teszi a dolgát. Ezt pedig úgy értem, hogy teszi, amit ígért. És az jó. Akarhatunk-e ennél többet? Erre vágytunk. Ezt akartuk. Óhajtottuk. Ez volna a demokrácia. Ott van Orbán Viktor. Mit ígért? Hogy összehozza az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakcióját. És megcsinálta. Pukkanjanak a pezsgők, csattanjanak a tenyerek, hip, hip, hurrá! De nézzük az ezüstérmest: mit ígért Magyar Péter? Pártépítést. És mit cselekszik? A független médiával vívott fáradhatatlan küzdelem közepette pártot épít. Kvázi konferenciát tartott a Tisza Párt, megvolt a bejelentés, indul az építkezés. Ismételten csattanjanak a tenyerek, pukkanjanak a pezsgők, újfent hip, hip, hurrá. Budapest? A jog győzedelmeskedésének fellegvára. És az hagyján, hogy a jogé, de a morálé, erkölcsé, összességében az igazságé, hisz a Kúria döntése nyomán újraszámláltatnak a főpolgármesteri voksolás szavazatai. Mindahány. Mindenki megnyugodhat. Megszületik a végső, megkérdőjelezhetetlen végeredmény. Pezsgők, tenyerek.

A gazdagok meg fizethetnek. Gazdagok alatt ugyan nem a gazdagok értendők, ők köszönik szépen, fogd meg a söröm, és kérnek egy kávét, de a népnyúzó extraprofit-termelő cégek meg lesznek sarcolva, hogy ne mi, nyúzott nép álljuk a kormány szándékos mulasztásából származó uniós büntetés vaskos számláját. Megígérte a kormányfő? Betartotta az ígéretét? Na, ugye. Tenyerek, pezsgők. Az a vélekedés pedig, hogy ezeket a különadókat végül mindig mi, nyúzottak szoktuk áthárításilag megfizetni, a demokráciánk kiteljesedését ünneprontani szándékozó szimpla rosszindulatú károgás. És akkor a Kijevtől Moszkván és Pekingen át Washingtonig ívelő békemisszióról nem is szóltam. Jól nézünk hát ki, jók a hírek, pozitív úgy az ország, mint a társadalom pillanatnyi aurája. Csak mi a fenének néztem meg a Szegiben csalások sorozata okán megismételt választásról készült Telex-videót.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 18-ig kapható 2024/28. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!