Törölte a nyilvántartásból Iványiék két iskoláját Sára Botond hivatala

Törölte a nyilvántartásból Iványiék két iskoláját Sára Botond hivatala

Iványi Gábor és a NAV (Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jövő héten kezdődik a tanév, ami tökéletes alkalmat teremtett Sára Botondnak, a fővárosi kormányhivatal vezetőjének arra, hogy törölje a nyilvántartásból Iványi Gábor két iskoláját. Az indoklás szerint fenntartóként a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a közműszolgáltatóknál és az adóhatóságnál is jelentős tartozást halmozott fel, ez pedig veszélyezteti a gyerekek folyamatos és biztonságos nevelését.

Így a nyilvántartásból törölték Iványi Gábor két oktatási intézményét, a a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot. Az erről szóló kormányhivatali közleményben az áll, hogy gondoskodnak a gyerekek elhelyezéséről, a 26, óvodai jogviszonyban álló gyerek érdekében a lakóhelye szerinti önkormányzatokkal veszi fel a kapcsolatot, a 156 tanköteles diák számára pedig  kijelölték azokat az oktatási intézményeket, amelyeknek – a szabad férőhelyek függvényében – kötelező átvenniük őket. Azt a 89 diákot, aki nem tanköteles már, tájékoztatják az őket fogadni képes intézményekről.

Emlékeztetőül: nemrég a NAV elkezdte inkasszálni a MET bankszámláit a köztartozások miatt, amit Iványiék álláspontjuk szerint azért nem tudnak fizetni, mert nem kapják meg az államtól a nekik törvényesen járó juttatásokat. Iványi Gáborék kálváriájáról részletesebben itt írtunk.  

A mostani az egyik utolsó döntés, amelyet Budapest Főváros Kormányhivatala Sára Botond főispáni irányítása alatt hoz, a politikus ugyanis a június 9-i választás után bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe, fel is vette a mandátumát, így október 1-ig kell döntenie, hogy marad a kormányhivatal vezetője vagy távozik a hivatalából. Ide tartozik, hogy Sárának elvileg van személyes kapcsolata Iványiékkal, hiszen korábban, legalábbis 2019-ig, amíg Pikó András le nem győzte, ahogy tette ezt idén június 9-én is, ő volt Józsefváros polgármestere, s ebbéli pozíciójában nyilvánvalóan tárgyalt a kerületben székelő Iványiékkal. 

Mindenesetre Iványi GÁbor a döntést így kommentálta a 444-nek: az „hihetetlen mértékben felelőtlen, 200-250 gyermeket érint”, és azért is tartja aljasnak az eljárást, mert az elmúlt hetekben is tárgyaltak a NAV-val és az Oktatási Hivatallal az adósságok ütemezéséről, a működési engedélyük meghosszabbításáról.