Így esik szét az európai vakcinaegységfront

Így esik szét az európai vakcinaegységfront

A Hszinhua hírügynökség által 2020. december 31-én közreadott képen egészségügyi dolgozó nézi a Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó egyik leányvállalata által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot tartalmazó fecskendőket a cég egyik pekingi üzemében december 25-én. A vakcina inaktivált, vagyis az emberi sejtekben szaporodásra nem képes vírust tartalmaz. Az oltóanyag feltételes forgalmazási engedélyt kapott Kínában. MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zhang Yuwei

Az Európai Unión belüli szolidaritás már tavaly év elején sem volt igazán erős, jól emlékezhetünk a lélegeztetőgépek és a maszkok beszerzése körüli csatákra. Egy ideig úgy tűnt, hogy a vakcina közös beszerzésével Brüsszel kiköszörüli ezt a tekintélyén esett csorbát. De ez sem sikerült. Az oltóanyag szállításának lassúsága miatt egyre több ország jár külön utakon, és az EU bukdácsolásán ismét Kína és Oroszország nyer.

A részletek keresse a Magyar Hang március 12-én megjelent 2021/11. számában megjelent teljes cikkben. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!