„Nem megvilágosodott Buddha vagyok, csak egy átlagember”

„Nem megvilágosodott Buddha vagyok, csak egy átlagember”

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sokan szokták megkérdezni, hogy én ezt hogy bírom ilyen jól. És tényleg nem tudok mást mondani, minthogy én ezt valahogy kívülről kapom, élek a lehetőséggel, de én nem megvilágosodott Buddha vagyok, csak egy átlagember. Úgyhogy nekem ez önmagában bizonyíték magasabb erők létére – többek közt erről beszélt Karsai Dániel a Magyar Hangnak adott videóinterjújában.

A 47 éves, ALS nevű halálos betegségben szenvedő ügyvéd, alkotmányjogász tavaly szeptemberben lépett a nyilvánosság elé jelezve, hogy szeretné elérni, hogy legális lehessen az aktív eutanázia lehetősége Magyarországon. Azóta viszont sokat romlott az állapota, ma már a beszéd az egyetlen dolog, amire önállóan is képes, és mint mondja, „a lassú fizikai elsorvadás nehéz”. Leépülése ellenére a mai napig szeret élni, és úgy látja: „Amennyi megadatik, azt értelmesen kell eltölteni. Én erre törekszem.”

 

Címkék: Karsai Dániel