Nyugodhat békében?

Nyugodhat békében?

Sírok a tokodi temetőben, 1982-ben (Fotó: Fortepan/Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ)

Kezemben szorongattam a kezét, amikor meghalt. Áhított mementó, a romantikus regényszerzők szerint kizárólag így illik távozni e világból, a szerettek körében, megbékélve, kibékülve, és a többi sallang. Hazugság. Édesanyám elmúlásának pillanata kegyetlen volt, semmit sem jelentett, hogy épp tenyerembe zártam a tenyerét.

Addigra túl voltunk rengeteg fájdalmon. Elhanyagolt, agresszív rák, magyar egészségügy, értelmetlenül kifizetett súlyos paraszolvencia, és rengeteg, rengeteg megaláztatás. Mindegy is, pontosan tudjátok, hogy megy ez mifelénk. A legeslegvégéről szeretnék mesélni.

A teljes cikket a Magyar Hang november 5-én megjelent 2021/45. számában találja (tartalomjegyzék itt), az Időgép történelmi mellékletben. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: halál, rákbetegség

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.