Orbán Viktor üzent

Orbán Viktor üzent

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Liget Budapest projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitójára 2022. január 22-én (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

Vereség a javából. Több mint hét esztendeje kezdtünk tüntetni, cikkezni, konferenciázni az élhető Budapest ellen tervezett legdurvább merényletek, a Városliget tönkreépítése és a budai Vár kormányzati negyeddé rontása ellen. Azóta mindkét rémálom megállíthatatlanul halad a teljes megvalósulás felé. A törvénybe foglalt törvénytelenség – a kiemelt állami beruházások kiváltságai, a lex Városliget, a műemlékvédelem szétverése, a szakmai és civil tiltakozás semmibevétele – zöld utat biztosított a kormányzati pénzszóró gépezetnek, amely monstruózus építkezésekkel állít emlékművet a régi igazságnak: gyáva népnek nincs hazája. Azt csinálunk veletek, a városotokkal, a pénzetekkel, múlttal és jövővel, ami nekünk jólesik, világos?

A Városliget elveszítette liget jellegét. Tessék kisétálni, és körülnézni, hány olyan pont maradt a Ligetben, ahonnan ne közeli magasépületekre látnánk, ahová ne ilyen-olyan kövesút vezetne. Elárulom, akad ilyen rész, a délkeleti fertály, onnan hiányzik még egy utolsó monstrum: a Nemzeti Galéria, de ne féljenek, meglesz az is.

A teljes cikket a Magyar Hang február4-én megjelent, 2022/6. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!