Veled vagyunk, Zsiga Katalin!

Veled vagyunk, Zsiga Katalin!

Rendőrnő szolgálatban Budapesten (képünk illusztráció) (Fotó: Shutterstock)

Egy fiatal rendőrnő, Zsiga Katalin névvel, arccal előállt, és azt állította, hogy megerőszakolták saját rendőrkollégái. Azért teszi mindezt a nyilvánosság előtt, mert fél, hogy az ügyét eltussolják. A rendőrnőt két kollégájával határszolgálatra vezényelték, annak a határnak a védelmére, amelyet „a szűz lányok erőszaktevőitől”, „a női jogok sárba tipróitól” kell megvédeni elvileg.

A két kollégája a közös műszak alatt elkábította és megerőszakolta. A rendőrnő állítása szerint videót is készítettek, a felvételt körbeküldték. Katalin másnap nem emlékezett, hogy mi történt, erős alhasi fájdalma volt, görcsölt, fájt a feje. A határról visszafelé tartva elájult, és arra tért magához, hogy egy parkolóban vannak, ő pedig vérzik. A rendőrnő azt állítja, az egyik támadója bevallotta neki, hogy megerőszakolták, amiért önként nem adta oda magát, majd megfenyegették, hogy ne szóljon senkinek. Elmondása szerint hiába jelentette az esetet a felettesének, megfenyegették, hogy pszichiátriára viszik. Katalint szabadságra küldték, a két rendőr jelenleg is szolgálatban. Az utolsó mondatot olvassuk újra! Ha valaki nemi erőszakot jelent, simán előfordulhat, hogy ezt a két nemi erőszakkal vádolt rendőrt küldik ki.

És ezen a ponton küldjünk egy virtuális pacsit az összes fotelszakértőnek, akik „de miért nem jelentette?”, „miért nem fordult a rendőrséghez?” típusú számonkéréssel árasztják el a közösségimédia-felületeket. Zsiga Katalint hét és fél órán keresztül hallgatták ki, aztán karácsony előtt Polt Péter azt mondta: „Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított.” Egy fiatal nő azt állítja, erőszak áldozata lett, mégis őt küldenék pszichiátriára. Videófelvétel készült, még sincs bizonyíték. Amikor az első híreket olvastam Zsiga Katalinról, óriási düh fogott el – és nemcsak engem. Ki az a jóérzésű ember, akinek ilyen nagy igazságtalanság hallatán ne szorulna ökölbe a keze?

A Felvidékről származom, pontosan emlékszem Malina Hedvigre. Az egyetemista lány azt állította, hogy megtámadták, mert magyarul beszélt a mobilján. Megverték, kirabolták, a pólójára ráírták, hogy magyarokat a Duna mögé (helyesírási hibával). A vérző fejű lány feljelentést tett, a fotóját lehozták a napilapok, aztán alig két héttel az eset után maga a belügyminiszter, Robert Kalinák tartott sajtótájékoztatót, ott jelentette be, hogy a rendőrség leállítja a nyomozást, mert szerintük a lány kitalálta az egész történetet.

A teljes cikket a Magyar Hang január 7-én megjelent 2022/2. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!