Média1: Boros Bánk Levente mindenkit kirúgott a Médiapiactól

Média1: Boros Bánk Levente mindenkit kirúgott a Médiapiactól

A Hír TV Troll című műsorának vendégei, Szarvas Szilveszter, Boros Bánk Levente és Pindroch Tamás M. Dobos Marianne műsorvezetővel (Forrás: YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda este derült ki, hogy Boros Bánk Levente, a kormányközeli Médianéző Központ igazgatója megvette a Médiapiac című nyomtatott lapot és a mediapiac.com online újságot. Most a Média1 azt írja, a teljes szerkesztőséget elbocsátották.

A Media1 megtudta, hogy a Médiapiac.com és a Médiapiac újság új, NER-es tulajdonosának és ügyvezetőjének megérkezése egyúttal a lap eddigi teljes szerkesztőségek elbocsátását is magával hozta. A szerkesztőség tagjait értekezletre hívták, majd ennek végére mindenkit elküldtek. Ahogy egyikőjük fogalmazott: „kisöpörték az egész szerkesztőséget.”

A kormányközelbe került médiapiaci lap internetes oldaláról mostanra el is tűnt a teljes, az Internet Archive képernyőképe szerint augusztusban még 4 fős szerzőgárda neve. Rajtuk kívül az eddigi ügyvezető-tulajdonos, Göbölyösné Mátrahegyi Anna neve mellől eltűnt Széll Hajnalka lapmenedzser neve is,

Boros Bánk Levente szerdán a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, „mérvadó lapot” kíván csinálni. Szerinte a lapnak a jövőben meg kell tudnia mutatnia, hogy vannak jó tollú újságírók a jobboldalon. Úgy vélekedett, eddig leginkább egyfajta balliberális narratíva érvényesült médiaügyekben, a megújult lappal pedig tájékozódási pontot, iránytűt szeretnének biztosítani a szakmának és a közönségnek abban, hogy kontextusba tudják helyezni az általuk fogyasztott médiatartalmakat. „Terveink szerint elsődleges információforrássá kell a lapnak válni, egyes médiapiaci, de politikailag releváns témák is nálunk jelenhetnek majd meg először. Ebben segítségünkre lesz a Médianéző Központ és a Nézőpont Intézet által felhalmozott szakmai know-how és tudástár, valamint a lapban publikáló, szakmailag elismert újságírók” – fogalmazott.