Ma messzebb vagyunk Ausztriától, mint valaha – Orbán volt államtitkára, Becsey Zsolt a Reptérben

Ma messzebb vagyunk Ausztriától, mint valaha – Orbán volt államtitkára, Becsey Zsolt a Reptérben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lassan 20 éve, hogy csatlakoztunk az EU-hoz. Mit mutatnak a számok, hogyan teljesítettünk a közép-kelet-európai régióhoz, illetve az uniós átlaghoz képest? A jelenlegi gazdaságpolitikával úgy tűnik, egyre inkább lemaradunk a régiótól. Mit kellene változtatni, hogy legalább megállítsuk ezt a folyamatot, nem is beszélve arról a tudományos fantasztikumról, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát?

Becsey Zsolt volt a Reptér című külpolitikai műsorunk vendége. A korábbi fideszes EP-képviselővel, a második Orbán-kormány külgazdasági államtitkárával beszéltünk arról is, van-e realitása a Budapest–Belgrád vasútvonal építésének, illetve, hogy volt-e, van-e értelme a keleti és déli nyitásnak, és mennyire lehet ebben különutas Magyarország. Mit profitál a magyar nemzetgazdaság az orosz és kínai üzletekből? Személyes tapasztalatai alapján hogy látja, mennyire megbízható partnerek az oroszok, kínaiak, törökök? Mi magyarázza, hogy ennyire megugrott az infláció nálunk? Mekkora lehet a veszteség, a plusz költség, ha nem, vagy csak sokára kapunk uniós forrásokat? Miért nem indította újra a Fidesz 2009-ben egy következő uniós ciklusra, és miért távozott államtitkári tisztségéből 2011 nyarán? Mit gondol a Fidesz Európai Néppártból való távozásáról és az Európai Parlamentet beárnyékoló korrupciós botrányról?

Az e heti brüsszeli percekben ugyancsak külgazdaságról volt szó, Arató László tudósítónkkal a EU jelenlegi külgazdasági trendjeit néztük át az évek óta halódó amerikai-uniós szabadkereskedelmi egyezményre fókuszálva.

Műsorunk most még mindenki számára elérhető, a későbbiekben csak előfizetőink számára hallgatható. Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.