Nem biztos, hogy Trump meghálálja Orbánnak a hízelgést – Reptér Szent-Iványi Istvánnal

Nem biztos, hogy Trump meghálálja Orbánnak a hízelgést – Reptér Szent-Iványi Istvánnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Arcvesztés volt-e a magyar diplomácia számára, hogy a parlament végül Törökország után utolsóként hagyta jóvá Svédország NATO-csatlakozását? Orbán Viktor a múlt héten Prágában találkozott a V4-ek három másik kormányfőjével, de ez tekinthető-e enyhülésnek, illetve az ukrajnai háború után az „oroszbarát” politika miatt kialakuló „elszigetelődésből” való elmozdulásnak? A magyar különutasság miatt sokan már eltemették a magyar diplomácia egyetlen igazi sikertörténetének számító visegrádi együttműködést, de vajon tényleg halott a szövetség? Mikor lehetne életet lehelni bele? A magyar miniszterelnök sokat hangoztatja, Magyarországnak az lenne a legjobb, ha újra Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, de vajon tényleg olyan jó lenne nekünk? Kifizetődik-e a sok hízelgés? S ha a kulisszák mögé nézünk, miből lehet konfliktus egy leendő Trump-adminisztrációval? Be tud-e ülni valamelyik frakcióba a Fidesz az EP-választások után? Egyáltalán, várható-e jobboldali előretörés, ahogy azt Orbán Viktor szeretné? Mit mutatnak az előrejelzések? Ezekről beszélgettünk Szent-Iványi István egykori ljubljanai nagykövettel, diplomatával, az SZDSZ egyik egykori alapítójával.

Brüsszeli percekben Arató László tudósítónkkal az orosz ellenzéki Alekszej Navalnij halálával kapcsolatos magyar kormányzati megnyilvánulások kérdését, illetve azt jártuk körül, hogy hogy áll Lengyelország és Magyarország a blokkolt uniós források feloldásának ügyében.