A női vízilabdázók valóra váltották minden szurkoló álmát: 27-0-ra verték Szerbiát

A női vízilabdázók valóra váltották minden szurkoló álmát: 27-0-ra verték Szerbiát

Vanja Lazic szerb kapus (b2), csapattársai Anja Miskovic (j2) és Tijana Jakovljevic, valamint Gurisatti Gréta, a magyar válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 19-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csakhogy amíg a férfi vízilabda mezőnyében magyar csapat legnagyobb mumusának számító Szerbia az elmúlt évtized talán legerősebb csapata, a nőknél egészen más a helyzet. A budapesti Európa-bajnokságon a szerb női válogatott eddig négyből négyszer szenvedett vereséget, egyedül a horvátokat tudták megszorongatni (8-9), és a 19-68-os gólkülönbség sem utalt arra, hogy a magyar lányok bajba kerülhetnek az utolsó csoportmeccsen. Nem is kerültek sőt, még a férfi csapat Málta elleni teljesítményt is felülmúlva huszonhét góllal győztek a Duna Arénában.

Pedig akár rá is pihenhettek volna erre a meccsre, hiszen az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan a csoport élén végezve jutottak a negyeddöntőbe. Ehhez képest végig magas fordulatszámon pörögve tetszés szerint lőtték a gólokat az erejét gyorsan felélő Szerbia ellen.

Az első félidőben még viszonylag szorosan védekeztek a szerbek, és ekkor még a támadásaikban is volt némi potenciál, gólt azonban nem tudtak szerezni. Két negyed után 10-0 volt az állás. A harmadik negyedben aztán jól láthatóan teljesen elkészültek az erejükkel a szerbek, akik képtelenek voltak megakasztani a magyar támadásokat. A meccs végéhez közeledve már csak az volt a kérdés, sikerül-e kapott gól nélkül lehozni a találkozót, és vajon sikerül-e túltenni a férfiak Málta elleni 26-0-ás győzelmén. Nos, mind a kettő összejött, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya vezérletével a magyar csapat 27-0 győzött.

A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a spanyoloknak van meg, azaz a magyarok csak aranyéremmel juthatnak ki erről a tornáról az olimpiára.