Budapesten rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt

Budapesten rendezik a 2026-os Bajnokok Ligája-döntőt

A Puskás Aréna Budapesten 2024. március 28-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében – számolt be a Hvg.hu a testület határozatáról. Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

Az UEFA vezető testülete a dublini ülésén a 2027-es finálé házigazdáját nem jelölte ki, a döntést szeptemberig elhalasztotta a milánói San Siro átépítése miatt. Az eseményen kiderült, hogy a második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-liga fináléját 2026-ban Isztambulban, egy évvel később pedig Frankfurtban rendezik. A Konferencia-liga 2025/2026-os idényének utolsó mérkőzésére a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig lipcsei stadionjában kerül sor, 2027-ben pedig Isztambul újabb európai kupadöntőnek ad otthont. A női BL-finálét két év múlva Oslóban rendezik meg, a 2027-es döntőre viszont új pályázatot írnak ki.