Eggyel közelebb a továbbjutáshoz a magyar válogatott

Eggyel közelebb a továbbjutáshoz a magyar válogatott

LAz olasz válogatott tagjai ünneplik Mattia Zaccagni gólját a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzésén a lipcsei RB Arénában 2024. június 24-én. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult. (Foto: MTI/EPA/Filip Singer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olaszország játszott Horvátországgal hétfő este Lipcsében, és ugyanabban az időpontban Düsseldorfban Spanyolország találkozott Albániával. Mivel a B csoportban a horvátok és az albánok 1-1 ponttal voltak a harmadik és negyedik helyeken, adott volt a magyar érdek: ha az albánok és a horvátok sem győznek, mindjárt eggyel közelebb kerülünk ahhoz, hogy a négy legjobb csoportharmadik közé kerülve meglegyen a továbbjutás a mieinknek.

Az albánok nem okoztak nekünk izgalmakat: Ferran Torres már a 13 percben gólt szerzett a kapujukba, így 1-0-ra kikaptak Spanyolországtól és egy ponttal, csoportutolsóként utaznak haza.

A másik találkozó viszont igazi drámát hozott, hiszen itt a horvátok az életükért küzdöttek, és Olaszország is a kiesést kockáztatta egy vereséggel. Gól nélküli első félidő után a második játékrészben büntetőt rúghatott Luka Modrić, de Donnarumma védeni tudott! A helyzet viszont nem ért véget, az olasz kapus még védett egy nagyot, de a kipattanónál javítani tudott a Real Madrid középpályása, vezettek a horvátok! Az olaszok nagyon nyomtak az egyenlítésért, de nem sikerült feltörni a horvát védelmet. Már a hosszabbítás nyolcadik percében jártunk, amikor egy utolsó olasz támadás során Zaccagni 13 méterről gyönyörűen betekerte a bal felső sarokba: 1-1!

A horvátok összeomlottak, csoportharmadikként, alig két ponttal távoznak az Európa-bajnokságról. Ez jó hír nekünk, mert már csak egy olyan harmadikra van szükség a hátralévő 4 csoportból, akinek kevesebb pontja, vagy pontegyenlőség esetén rosszabb gólaránya van, mint nekünk, és biztossá válik a továbbjutásunk. Erre mindjárt kedd este sor kerülhet, ha Anglia megveri Szlovéniát.

Címkék: foci-Eb