„Ez már nagyon szép, fegyelmezett és alázatos vízilabda volt”

„Ez már nagyon szép, fegyelmezett és alázatos vízilabda volt”

Märcz Tamás szövetségi kapitány a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Öt évet vártunk erre a meccsre, mert Rióban nem tudtuk sikerrel venni a negyeddöntőt, és nagyon örülök, hogy most győztünk – nyilatkozta az MTI-nek Manhercz Krisztián a Horvátország ellen 15–11-re megnyert férfivízilabda-negyeddüntő után. Hét góljával a magyar csapat legeredményesebbje szerint az egész csapatot ki kell emelni, mert mindenki hozzátette a maga részét, és ebből a mérkőzésből a hátralévő napokra bőven tudnak erőt meríteni.

A kapuban klasszis teljesítményt nyújtó Nagy Viktor úgy vélte, az olimpiai torna első szakaszában jónéhány játékosnál voltak kétségek, de büszke a csapatra, amiért így össze tudta rakni a játékát. „Ez már egy nagyon szép, fegyelmezett és alázatos vízilabda volt, de másképp nem is lehet idáig eljutni” – jelentette ki.

Märcz Tamás azt mondta, hogy egy borzasztó jó ellenfelet győztek le, amely a támadásaival végig gondokat okozott. „A fiúk megmutatták, hogy tudnak nyerni és nagyon összeszedett volt a játékunk” – fogalmazott a kapitány, aki az elődöntős riválisról, a görög válogatottról annyit mondott: „talán a legintelligensebb és legtudatosabb játékot játssza, ezért nagyon nehéz lesz ellene”.

A magyar csapat ellenfele az a Görögország lesz, amely az első csoportmeccsen a mienket talán picit meglepve 10–9-re legyőzte a magyar válogatottat. A mérkőzést augusztus 6-án pénteken magyar idő szerint reggel 8 óra 30 perctől játsszák majd.