Győzelemmel kezdett a Fradi az Európa Konferencia-ligában

Győzelemmel kezdett a Fradi az Európa Konferencia-ligában

Ferencvárosi gól a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének első fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a szerb Cukaricki mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy várakozás előzte meg a Ferencváros első Európa Konferencia-liga meccsét, ahol hazai pályán is bemutatkozott a zöld-fehér alakulat új vezetőedzője, a szerb Dejan Sztankovics. Az FTC a szerb Csukaricski együttesét fogadta, és nem indult jól a találkozó számukra: a 26. percben megszerezte a vezetést az ellenfél, többször próbálták beadni a labdát, és harmadjára sikerrel jártak, középen érkezett Ivanovics, aki 12 méterről kapásból a jobb alsóba sarkot csipkézte ki

A Ferencvéros aztán visszajött a meccsbe, előbb Varga Barnabás lőtt 11-esből gólt a 44. percben, majd az első félidő hosszabbításának 6. percében Varga készített le egy szögletet Owusunak, aki tolt kettőt a játékszeren, és kegyetlenül kilőtte a bal felsőt.

A második félidőben is az FTC irányította a játékot, a 79. percben pedig tovább tuták növelni az előnyt: Marquinhos passza után Lisztes lövését még védeni tudta a szerbek kapusa, de Pesics a kipattanót tanári mozdulattal a léc alá lőtte. 3-1 lett a vége, és azzal, hogy a belga Genk 2-2-őt játszott az olasz Fiorentinával, az első kör után a Fradi a csoport élére került.

Szoboszlai Dominik, és csapata a Liverpool egy kupával feljebb, az Európa Ligában volt érdekelt. Az angolok ugyancsak hátrányba kerültek az osztrák LASK ellen. Az első félidőt a linziek nyerték, ám a második 45 percet megnyomták a vendégek. Előbb Darwin Núnez szerzett gólt az 56. percben, miután a kapu jobb oldalába bombázta a megítélt büntetőt. Jürgen Klopp vezetőedző a 60. percben cserélte be Szoboszlait az argatin Mac Allisterrel és Gomezzel. A 63. percben Luiz Díaz érkezett jól egy beadásra, majd a később szintén beálló egyiptomi Szalah cselezte magát végig a mezőnyön és lőtt gólt. A Liverpool így ugyancsak 3-1-re nyert Ausztriában.