Kapás Boglárka egyéni csúcsához közeli idővel a negyedik lett 200 pillangón

Kapás Boglárka egyéni csúcsához közeli idővel a negyedik lett 200 pillangón

Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás középfutamában a tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 28-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kapás Boglárka 2 perc 6,53 másodperccel a 4. helyen végzett a 200 méteres pillangóúszás döntőjében. A futamot a kínai Csang Jü-fej (Zhang Yufei) nyerte meg 2:03,86-dal, ami két másodperccel maradt el a világrekordtól. A második és harmadik helyen két amerikai – Regan Smith (2:05,30) és Hali Flickinger (2:05,65) – végzett. Kapás az első százon még ötödik volt, onnan egy helyet még előre tudott lépni, ám a két amerikait a hajrában már nem tudta befogni, így a riói bronz után ezúttal a 4. helyre ért be.

A döntőt követően Kapás Boglárka csalódott volt, hogy nem jött össze az éremszerzés. „Kicsit sírtam a döntő után. Nagyon csodálkozom, hogy ezzel az idővel ilyen messze voltam a dobogótól. Nem vigasztal, hogy közel jártam az egyéni csúcsomhoz, mert azt reméltem, be tudok menni 2 perc 6 másodperc alá. Az viszont vigasztal, hogy teljesen kiúsztam magam” – értékelt Kapás.

A világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka a harmadik idővel jutott a 200 pillangó fináléjába a szerdai elődöntőből. Az Újpest 28 éves versenyzője egyéni legjobbjától mindössze kilenc századdal elmaradva, 2:06,59-os idővel kvalifikálta magát a döntőbe.

– Jó úszás volt, nagyon örülök az időnek. A kínai lány a legesélyesebb, mert nagyszerű időt úszott, de a döntő mindig más. Meglátjuk, ott mi lesz. Az biztos, hogy a táv első felében vezetni fog, aztán elindulok majd utána – mondta mosolyogva Kapás az M4 Sportnak, akinek egyébként a mostani teljesítménye jobb volt, mint amivel két éve Kvangdzsuban a világbajnokságot nyerte.