Kardzsaliban rendeznék meg a bolgár-magyart, már ha az UEFA engedi

Kardzsaliban rendeznék meg a bolgár-magyart, már ha az UEFA engedi

A magyar válogatott gólöröme az Anglia–Magyarország mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Plovdiv önkormányzata nem bocsátja a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) rendelkezésére a Hriszto Botev Stadiont kedd és csütörtök között, ezért továbbra is bizonytalan a csütörtökre tervezett bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezése. A legfrissebb hírek szerint Kardzsali városa lenne a házigazda.

A plovdivi városi önkormányzat a BFU-nak írt levelében hétfőn megerősítette Kosztadin Dimitrov polgármester pénteki döntését, miszerint keddtől csütörtökig nem bocsátja a szövetség rendelkezésére a stadiont – közölte az önkormányzat sajtóközpontjára hivatkozva hétfőn kora délután a sportal.bg hírportál. Az aréna félkész állapotban lévő tetőszerkezetének kivitelezőjét, a DZZD College nevű céget képviselő Ilijan Filipov szintén hétfőn azt közölte, hogy a megadott határidőre biztosan nem tudják befejezni vagy félbeszakítani a munkálatokat, leszerelni a gépeket és egyéb eszközöket, illetve megfelelő állapotba hozni a létesítményt és környékét.

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját – 20.45 helyett 18.00 –, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Kardzsali polgármestere, Erol Mjumjun a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést. „A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. „Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja” – mondta Mjumjun. Hozzátette: kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést. Arról sincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség – a szurkolók tiltakozásoktól tartva – engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.

(MTI)