Kovács Benedek óriási hajrával ezüstérmet szerzett 200 méter háton a római Eb-n

Kovács Benedek óriási hajrával ezüstérmet szerzett 200 méter háton a római Eb-n

Kovács Benedek a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 12-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két magyar, Kós Hubert és Kovács Benedek volt érdekelt a római úszó Európa-bajnokság 200 méteres hátúszás döntőjében. A rajtot a 24 éves Kovács kapta el jobban, aki az első 150 méteren negyedik-ötödik helyen haladt, az utolsó 50 méterre negyedikként fordult, és egy hatalmas hajrával, 1:56.03 perces idővel, egyéni csúccsal a második helyen ért célba. A finálét a francia Yohann Ndoye-Brouard nyert 1:55.62-vel, míg a harmadik a brit Luke Greenbank lett 1:56.15-tel. Kós Hubert végül 1:57.84-gyel a nyolcadik helyen ért célba.

– Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam rá, hogy dobogós leszek, a negyedik-ötödik helyre saccoltam magam. Szerencsére sikerült elérni az 1:56-os idő elejét, amit szerettem volna – nyilatkozott Kovács, aki úgy kiúszta magát, hogy a futam után rosszul ett. „Érden kezdtem el úszni a jelenlegi edzőmmel, Plagányi Zsolttal, ő távozott, én meg maradtam. Ott volt egy csapatunk például Milák Kristóffal, de szépen-lassan leépült, én viszont ott maradtam egyedül. A koronavírus-járvány alatt volt egy plusz évem, és váltottam, átmentem a BVSC-be, ahol újra Plagányi Zsolttal készülök, ráadásul olyan úszókkal közösen, mint például az olimpiáig Cseh László, akivel megtiszteltetés volt edzeni, Bernek Péter vagy Bohus Richárd. Azóta százon és kétszázon is jövök felfelé” – számolt be az elmúlt éveiről az MTI által is idézett Kovács, aki júniusban a Duna Arénában, élete első világbajnokságán rögtön döntős volt, most pedig a dobogó második fokára léphetett fel.

Kovács után Milák Kristóf is ezüstérmet szerzett 100 méteres gyorsúszásban. A magyar úszók eddig egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a római vizes Eb-n.