Lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége

Lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége

Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) új elnöke beszél a 67. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny döntői előtt a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2023. február 11-én. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak, jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után.

A távozó elnök azt mondta, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt. – Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben – mondta Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen. A pénzt igazságos, objektív alapon kell elosztani, a hasznosság elve alapján, de jelenleg ez az elnökségben nem érvényesül – hangsúlyozta a szervezetet január óta irányító Kurtucz, aki újraindul az elnöki posztért. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre november 18-án kerül sor.

Kurtucz Csaba januárban vette át az elnökséget az azóta elhunyt Bajkai Istvántól. Korábban az Erdei Zsolt elnök által szervezett, 840 millió forintba kerülő ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt eljárás is indult.