Sidi Péter szerint őt csalták csapdába

Sidi Péter szerint őt csalták csapdába

Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmondhatta volna a saját álláspontját Sidi Péter a Magyar Sportlövők Szövetségének fegyelmi bizottsága előtt – derült ki a 24.hu cikkéből. A tagok csütörtökön ültek össze, hogy kifaggassák arról, a márciusi indiai világkupa idején mit keresett 45 percen keresztül versenyzőtársa, Péni István szállodai szobájában. Utóbbi itt nem volt jelen, és állítása szerint nem is adott engedélyt a belépésre. Péni, aki a versenyen pozitív doppingmintát adott, azt állította, hogy valaki jogosulatlanul lépett a szobájába, és csempészett a vitaminjába tiltott szert.

Sidi Péter ugyanakkor nem jelent meg a bizottság ülésén, helyette Eszéken, a sportlövők Európa-bajnokságon tartózkodik a felesége edzőjeként. Sidi versenyzési jogát eközben felfüggesztette a szövetség.

A sportoló ugyanakkor küldött egy levelet, amiben jelezte, hogy távollétében ügyvédje képviseli őt. Kifejtette továbbá álláspontját, ami szerint Péni maga invitálta beszélgetésre március 18-án őt. Elmondása szerint társától kapott kártyakulcsot is, hogy várja meg a szobájában. Hozzátette, a videófelvételen is látszik, hogy nem lopózva vagy elmaszkírozva jelent meg az említett időpontban, és mivel Péni nem volt a szobájában, várt rá.

Sidi arra jutott, hogy az invitálásnak valójában más célja volt, „a kulcsot is azért adta, hogy becsaljon a szobájába, valójában nem akart velem beszélgetni.” Szerinte őt igazolja az is, hogy Péni a feljelentését csak az Eb előtt tíz nappal tette meg, „nehogy korábban kiderüljön a vétlenségem.”