Sorra maradnak el a sportesemények, lefújtak minden jövő heti európai kupameccset

Sorra maradnak el a sportesemények, lefújtak minden jövő heti európai kupameccset

Fotó: Unsplash/Sandro Schuh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden jövő heti nemzetközi kupamérkőzést elhalasztott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a koronavírus miatt – számolt be a hírről az MTI. A pénteki bejelentés szerint nem rendezik meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóit, ahogy a nyolcaddöntő második felvonásait sem. Elmaradnak így a Juventus–Olympique Lyonnais, a Manchester City–Real Madrid, a Bayern München–Chelsea, továbbá az FC Barcelona–Napoli összecsapások. Mindez vonatkozik az UEFA Ifjúsági Ligára is, valamint a negyeddöntők sorsolásaira, ami jövő pénteken lett volna esedékes.

Az UEFA jövő kedden tárgyal majd arról a tagországokkal, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, valamint nemzetközi versenysorozatok.

Az Angol Futball-liga (EFL) szintén pénteken, a rendkívüli ülésén döntött arról, hogy április 4-éig elhalasztják a Premier League összecsapásait. Ez az élvonal mellett vonatkozik az alsóbb osztályokra is.

Határozatlan időre felfüggesztették a francia labdarúgó-bajnokság első és másodosztályának meccseit is. Emmanuel Macron bejelentése szerint Franciaország az elmúlt száz év legsúlyosabb egészségügyi válságát éli át. Halasztották korábban a portugál és spanyol, valamint az olasz bajnokság újabb meccseit. Továbbá a Német Labdarúgó-liga (DFL) javasolja, hogy keddtől április 2-áig szüneteltessék az első- és másodosztályú bajnokságot. A hétvégi találkozókat pedig most még zárt kapuk mögött, de megrendezik majd.

Nem rendezik meg a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny idei első három szakaszát sem. „Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére” – írta Facebook-oldalán a kerékpározás fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz. Megállapodtak, hogy egy későbbi időpontban indulhat el magyarországi rajttal a verseny.

„A tegnapelőtt, március 11-én a Magyar Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet határozatai között betiltottak minden 500 fő feletti szabadtéri rendezvényt. Ez az intézkedés természetesen érinti a tavasz legnagyobb létszámú szabadidősport eseményét, a Telekom Vivicittá Városvédő Futást és a hozzá kapcsolódó Fuss Velünk! Expót is. Az eseményt egy új időpontra helyezzük át. A lehetséges dátumokról már folynak az egyeztetések, de egy 30.000 résztvevőt számláló fővárosi rendezvény esetében ez nem olyan egyszerű. Amint tudjuk a végleges időpontot, a hivatalos csatornáinkon értesíteni fogunk erről. A már benevezett résztvevőknek jelenleg nincs további teendőjük, a korábban leadott nevezések az új időpontra is érvényesek” – erről már a Vivicitta tájékoztatott pénteken a Facebook-oldalán.