Szenzációs döntetlent játszottunk a világbajnokkal: Magyarország–Franciaország 1–1!

Szenzációs döntetlent játszottunk a világbajnokkal: Magyarország–Franciaország 1–1!

Fiola Attila gólja a Magyarország-Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európa-bajnok Portugália után az aktuális világbajnok, azaz Franciaország ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a budapesti Puskás Arénában. A magyar szurkolók ismét végigvonultak a városon, a bíztatásban így nem lesz hiány! A legfontosabbakat itt olvashatják:

90+5. perc: Még megkapták a labdát a franciák egy szöglet után. De nem tudtak mit kezdeni a beadással, 1–1 lett a vége! Pontot szereztünk a halálcsoportban!

90+2. perc: Szabadrúgás a franciáknak, Fiola elkésett a belépővel.

90. perc: 4 perc hosszabbítás...

87. perc: A magyar szurkolók nagyon kitesznek magukért!

82. perc: Ismét elkezdtek nyomni a franciák.

75. perc: Az egyenlítő gól megfogta picit a magyar csapatot, ám az ivószünet után kicsit megnyugodtak a kedélyek.

66. perc: Franciaország büntet. Egy magyar szabadrúgásból indult a francia akció, fellazult a védelem. Négy francia támadó is felzárkózott, és a végén Griezmann gurított Gulácsi kapujába. 1–1.

62. perc: Minek van videóbíró, ha nem vesz észre egy francia kezezést a francia tizenhatoson belül? Egy egyértelmű magyar büntetőt nem néztek a VAR-szobában. Kleinheisler jobboldali beadását Kimpembe jobb kézzel blokkolta.

Az első magyar gólt szerző Fiola Attila és a francia Antoine Griezmann a Magyarország-Franciaország Eb-mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

59. perc: Ezt megint megúsztuk, francia kapufa.

55. perc: Kijöttek egy kicsit a szorításból a mieink. Látszik, hogy a magyar játékosok átlagon felül koncentrálnak. A franciák apró szabálytalansággal tördelik a folyamatos játékot.

50. perc: Ahogy az várható volt, nagyon megnyomták a második félidőt a franciák.

45+5. perc: Hihetetlen, félidőben vezetünk a franciák ellen!

45+2. perc: GÓL!!! Fiola Attila! Zseniálisan indult el a szélső a baloldalt, végigvezette a pályán, majd egy finom, jobbra tartó mozdulattal bestukkolta a rövid sarokra! Hihetetlen gól!

44. perc: Végre egy magyar kontra. Sallai Roland lódult meg egy jó kiugratás után, mögötte Fiola zárkózott a támadáshoz. A helyzetből sajnos nem lett semmi, mert Sallai épp Fiola hátára rúgta a labdát, ami kiment az alapvonalon.

39. perc: A félidő végére nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a francia csapat. A magyarok egyelőre állják a sarat.

33. perc: Mbappé a tizenhatoson belül zseniális, félig sarokkal adott passzából Benzema lőhetett kapura, ám mellédurrantott. Utána Mbappé veszélyeztethetett, de ő sem találta el a kaput.

30. perc: Az első fél órában 62:38 százalék volt a labdabirtoklás a franciák javára.

Magyar szurkolók a Magyarország-Franciaország mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

26. perc: Nagy veszteség a magyaroknak, a csapatkapitány Szalai Ádám nem tudja folytatni a mérkőzést. Helyére Nikolics Nemajna érkezett.

17. perc: Mi maradt ki! Mbappé ajtó-ablak helyzetben egyedül fejelhetett kapura, ám szűk tíz méterről a kapu mellé bólintott. Köszönjük!

14. perc: Óriási francia helyzet maradt ki Griezmann részéről, Gulácsi hatalmasat védett!

10. perc: Egyelőre a magyar csapat tűnik kezdeményezőbbnek. Pavard egy bal szélen elkövetett második szabálytalanság után sárga lapott kapott. A szabadrúgásunk veszélyes volt, de nem volt gólveszélyes.

5. perc: Az első öt percben igen bátran kezdett a magyar válogatott. Szép szélső elfutások és egy szabadrúgás jelezte, hogy a mieink mindent megtesznek azért, hogy ne alárendelt szerepet játszanak a meccsen.

A magyar kezdőbe – talán nem véletlenül – bekerült a korábbi francia korosztályos válogatottban is megfordult Loic Nego. A két csapat pedig ezzel a tizeneggyel vágott neki a meccsnek:

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai R. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba, Kanté, Rabiot – Benzema, Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A meccs előtti felvezetőnket pedig itt találják: