Több veszprémi kézis is kórházba került a kupamérkőzés előtt

Több veszprémi kézis is kórházba került a kupamérkőzés előtt

Forrás: Facebook/Telekom Veszprém Handball Team

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A németországi Halléban játszandó kupadöntő előtt néhány órával már több mint öt veszprémi kézilabdás és három stábtag betegedett meg – számolt be róla a Telekom Veszprém. A csapat szombaton még 41-32-re verte a Füchse Berlint a So-Tech Cup férfi felkészülési tornán. Viszont már a meccs közben az egyik kapus és stábtag hányásos, hasmenéses problémával küszködött. A mérkőzés után hívták ki a mentőket, ők ételmérgezéses vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg. Infúziót adtak nekik, aztán beszállították mindkettejüket a bielefeldi kórházba.

Bár a két érintett néhány vizsgálat és vérvétel után éjszakára visszatérhetett a hotelbe, közben mások is rosszul lettek, reggelre már összesen nyolcan. Mindannyian infúziót kaptak, az állapotuk azóta stabil. Egyelőre viszont nem derült ki, mi történt, az viszont már igen, hogy nem tudnak játszani a THW Kiellel szembeni döntőben.

A csapat ugyanakkor bejelentette, nem lép vissza, mások lépnek a kiesők helyére. A frissen kinevezett vezetőedző, Xavier Pascual Fuertes azt mondta, minden téren támogatják egymást, „ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma.” A Telekom Veszprém később közzétette a meccskeretét is. 

A THW Kielnél is van egyébként magyar játékos, Imre Bence, ő pedig a szombati döntőben csapata legeredményesebbje volt.