„Utálunk szar Románia” – írta ki a magyar teqballversenyző

„Utálunk szar Románia” – írta ki a magyar teqballversenyző

Kota Gabriella Katz Balázs oldalán játszik a szerb Nikola Mitro és Maja Umicevic elleni döntő mérkőzésen az I. Teq Festival Hungary - Teqball Tour teqball vegyes párosainak versenyén Esztergomban 2023. július 29-én. (MTI/Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tűrte méltó módon az elődöntős vereséget a Teqball World Series budapesti tornáján a Kota Gabriella, Katz Balázs vegyes páros női tagja, aki nyomdafestéket nem tűrő módon becsmérelte a játékvezetőket – írta meg a Hvg.hu.

„Kib*szott bohócok vagytok, b*zmeg!” – mondta Kota Gabriella teqballjátékos, női futsalválogatott, miután Katz Balázzsal kikaptak a budapesti Teqball World Series vegyespáros-elődöntőjében. A játékos azután hívta bohócnak a román bírókat, hogy azok érvényesnek ítélték az ellenfelek, a lengyel Alicja Bartnicka és Marek Pokwap pontját, pedig a magyar páros szerint az egyértelműen csusza (edgeball) volt, így pedig érvénytelennek kellett volna ítélni. Kota itt nem állt meg, a meccs után az Instagramra is kirakott egy később törölt storyt azzal a szöveggel, hogy „utálunk szar Románia”. 

A szövetség illetékesei azonban látták a posztot, ezért kizárták a szombati női páros versenyből, valamint a vegyesben szerzett pénzdíját (600 dollár) és világranglista-pontjait sem tarthatja meg. Ráadásul a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) közleményéből az is kiderül, hogy a retorzió még súlyosbodhat – a Sportal információi szerint precedensértékű eltiltásra számíthat Kota –, erről a szervezet etikai bizottsága várhatóan a jövő hét elején hoz hivatalos döntést.