Csókay András szerint a Szentlélek leszállt Magyarországra és segített bölcsen dönteni

Csókay András szerint a Szentlélek leszállt Magyarországra és segített bölcsen dönteni

Csókay András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mandiner a választási eredmény értékelésére kérte fel Csókay András, idegsebészt, aki azt nyilatkozta, vasárnap este meggyőződött ismét arról, hogy „a Szentlélek nem ment szabadságra, hanem működik”. Mint említette, ezt arra alapozza, hogy április 3-át megelőzően valamennyi közvélemény-kutató mást jósolt, azaz „váratlan fordulat történt a magyar lelkekben”. Kiemelte, bár kevés szó esik erről, de fontos, mennyi ima szállt az ég felé azért, hogy jó döntés szülessen. – Ez a hatalmas mozgalom megindította a Szentlelket, aki leszállt Magyarországra és rengeteg embernek segített bölcsen dönteni – magyarázta a Fidesz elsöprő győzelmét. 

A Mandiner megkérdezte, mit szól azon ellenzéki magyarázathoz, miszerint „a vidék viszi rossz útra az országot, a buta, tudatlan, befolyásolható emberek szavaztak a Fidesz-KDNP szövetségre”. Mint mondta, „ahol Jézus Krisztus belép a történelembe, vagy egy egyén életébe, ott mindig sok ellenlábas lép fel vele szemben. Fűti őket a bukott angyal, aki szintén nem megy szabadságra, mert mindig a rosszat akarja, rombolni próbál”. Kiemelte, a szellemi harc a választások után sem ér véget, tovább kell harcolni „ahogy Jézus is végigvitte harcát a gonosz ellen, kereszthalálán keresztül eljutva győzelméig, a feltámadásig. Éppen ez az nekünk óriási erőt ebben a harcban: hogy ismerjük a feltámadás tényét és örömét. Ez segít elviselni a gúnyolódást, a pökhendiséget és erőt ad az igazi ellenfélszeretethez”. 

Mint mondta, lát esélyt a nemzeti megbékélésre, „ennek az országnak a Szűzanya a királynője, ha képesek vagyunk hozzá fordulni, elhozza nekünk a békét”. Hangsúlyozta ugyanakkor, morális kötelességünk, hogy az igazságot mindig kimondjuk. Ezt azonban szeretettel kell tenni, nem a másik embert minősítve. 

Fontos tanulságnak nevezte még, hogy a budapesti közhangulat teljesen eltér az ország más vidékein tapasztalhatótól. Komoly fegyvertényként értékelte, hogy „nem csak kiábrándult jobboldali emberek tértek vissza, hanem kiábrándult baloldaliak is nálunk leltek politikai otthonra.”