Lukasenka is gratulált Orbánnak

Lukasenka is gratulált Orbánnak

Orbán Viktor és Aljakszandr Lukasenka megbeszélései 2020. június 5. Minszk (Forrás: Kormány.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor is gratulált Orbán Viktornak a választási győzelemhez – vette észre a Telex.

„Az újraválasztás fontos jele annak, hogy az emberek támogatják és bíznak a nemzeti érdekek védelmére irányuló elkötelezettségben, függetlenül az országra nehezedő külső nyomás erejétől. Örülünk, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is folytathatjuk a közös munkát országaink javára, és megtöbbszörözhetjük az együttműködés pozitív példáit, amelyeket a diplomáciai kapcsolatunk fennállásának 30 éve alatt elértünk” – olvasható a belarusz elnöki hivatal honlapján megjelentett közleményben. Emellett pedig jó egészséget és sok sikert kívánt Orbán Viktornak, valamint jólétet és jóllétet a magyaroknak.

Elsőként Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált Orbán Viktor győzelméhez, majd jött a török és a kínai elnök, illetve Janez Jansa szlovén kormányfő. Benjámin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő, Narendra Modi indiai miniszterelnök. Karl Nehammer osztrák kancellár, Aleksandar Vučić szerb elnök, Andrej Plenković horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök. Edi Rama albán miniszterelnök, Milorad Dodik, a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanović horvát elnök, valamint Miloš Zeman cseh elnök – szedte össze a Telex.

Charles Michel, az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke is kifejezte gratulációját Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden. Az elmúlt napon kifejezte elismerését Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint levelet írt a Fidesz elnökének Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Martin Helme az Észt Konzervatív Néppárt elnöke is – közölte a sajtófőnök.

A választást követő helyzetről itt olvashatja percről percre cikkünket!