Márki-Zay Péter: Elítéljük az oroszok által indított háborút

Márki-Zay Péter: Elítéljük az oroszok által indított háborút

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 1956-ban megtanultuk, milyen az, amikor egy független államot megszállnak az oroszok. Most a szemünk előtt történik ugyanez: Vlagyimir Putyin Oroszországa megtámadta Ukrajnát – így kommentálta Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt az oroszok által indított katonai akciót.

Azzal folytatta: „tegnap Putyin kitartottja, Orbán Viktor még bennünket támadott azzal, ami a NATO álláspontja, ma pedig már kényszeresen ő is ugyanezt szajkózza a propagandáján keresztül. A megszokott szélkakastempó. Egy dolgot leszámítva: Orbán nem hajlandó elítélni az oroszok által indított háborút, nem hajlandó elítélni Putyin lépéseit. Még akkor sem, amikor kárpátaljai magyarok élete kerül veszélybe. A magyar miniszterelnök nem más, mint a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja. Elítéljük az oroszok által indított háborút, kiállunk Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett!”

Márki-Zay előtt már szolidaritását fejezte ki Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Jakab Péter Jobbik-elnök és Karácsony Gergely főpolgármester is. 

Arról, hogy mi történik jelenleg Ukrajnában, itt olvasható a Magyar Hang percről percre tudósítása.