Több száz ellenzéki plakátot rongáltak meg Pest megyében

Több száz ellenzéki plakátot rongáltak meg Pest megyében

Inotay Gergely, az Egységben Magyarországért jelöltje Pest 4-es számú választókerületében. Fotó: Inotay Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztő gyorsasággal rongálták meg Pest 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltjének, Inotay Gergelynek a plakátjait – írja az Egységben Magyarországért lapunknak eljuttatott közleményében. Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vádukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját. 

Inotay szerint egyértelműen szervezett akcióra utal a tevékenység, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Mint írják, február végén kerültek ki a Vác központú Pest 4-es választókerület Egységben Magyarországért plakátjai. A körzetben az egyesült ellenzék Inotay Gergelyt, Vác jelenlegi alpolgármesterét támogatja, ebben a körzetben egyébként mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat, kiélezett a küzdelem.

A közleményben részletesen leírják, hogy az ellenzéki plakátokat első alaklommal, kihelyezésük után szinte azonnal megrongálták. Vácon, Nagymaroson, Szobon több száz plakátot festékszóróval fújtak le, szaggatták le a helyükről vagy csak egyszerűen nyomuk veszett. A Dunakanyar mellett ezenkívül számos településen, például Sződön, Kemencén és Csörögben ugyanez történt. Egyes településeken már harmadszorra kellett kihelyezni az Inotay Gergelyt és Márki-Zay Pétert ábrázoló plakátokat.

A közlemény szerint az akció szervezettségére utalhat, hogy egyazon éjszaka alatt történt az ipari mértéket öltő rongálás, számos településen még a festék színe, a festés helye, módja is megegyezik a plakátokon.

Az ügy kapcsán több feljelentés is történt, jelenleg nyomozás zajlik. Inotay Gergely korábban Facebook-posztban számolt be a rongálásokról.