Programot vagy reményt? – Schiffer Andrásnak

Programot vagy reményt? – Schiffer Andrásnak

Schiffer András (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tisztelt Schiffer András Úr!

Április 8-án az ATV ÖT című műsorában számon kérte Magyar Pétert, hogy a beszédében nem szólt a kormány által a munkajogot súlyosan korlátozó intézkedésekről. Elképzeltem, Ön megy fel a színpadra a tapsoló tömeg elé, és elkezdi a beszédét felolvasni: „Tisztelt választópolgárok! Ha bizalmukkal megtisztelnek, akkor ígérem, kormányzásunk első intézkedése lesz, hogy a Munka Törvénykönyv 5.§. 4. bekezdésének szövegét az alábbiak szerint módosítjuk…”, és itt felnéz. Azt látná, hogy a tér kiürült, és már a hangosítást csomagolják. Az emberek nem ezért mentek ki a tüntetésre.

Több csatorna is készített helyszíni riportot a megjelentekkel. Én senkitől sem hallottam: „hiányérzetem volt, amiért Magyar Péter nem tett le az asztalra egy részletesen kidolgozott, a szakpolitika minden területét felölelő programot.” Azt mondták, elegük van a fennálló rendszerből, és fenntartásokkal, de Magyar Péterben hisznek, hogy elhozza a változást. A kérdésre, hogy ezt várták-e, azt felelték igen. Reményt és feladatot kaptak. Magyar Péter megfogalmazta, ez csak a kezdet, még ő sem látja, hova fut ki, de ha elegen mögé állnak, lesz változás. Ahogy Orbán mondta 2010-ben: kis felhatalmazás, kis változás; nagy felhatalmazás, nagy változás. Az apátiában lévő tömegnek lelkileg erre a hitre és reményre van MOST szüksége. Természetesen időben elő kell állni egy reális, megvalósítható programmal, de nem ma.

Utolsó megjegyzésem: ha Ön ott előállt volna a globális nagytőke nyomulásának szokásos mondataival (egyébként ebben Önnel értek egyet), a tömeg furán nézett volna Önre.
Tisztelettel: Nagy Géza nyugdíjas

A Magyar Hangban megjelenő véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.