Orbán Viktor ma este ismerteti a szigorításokat

Orbán Viktor ma este ismerteti a szigorításokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján ezúttal nem vett részt Müller Cecília, országos tiszti főorvos. Szerepét Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője vett át, aki arról beszélt, hogy a magyar települések 80 százaléka már érintett. Ezért mindennél fontosabbnak nevezte, hogy mindenki tartsa be a járványügyi előírásokat. Ráadásul több nagyváros szennyvízvizsgálatai is azt mutatják, emelkedni fog a fertőzések száma. Hozzátette, a kormány jelenleg is tárgyal a szükséges intézkedésekről. A döntéseket este ismerteti Orbán Viktor miniszterelnök.

Frissítés: itt olvashatja Orbán Viktor esti bejelentéseit.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője arról beszélt, hogy a rendőrség határozottan lép fel a szabályszegőkkel. Egy konkrét esetet ismertetve elmondta, egy férfi a vonaton nem volt hajlandó maszkot viselni, sértegette az utastársakat, majd a kiérkező rendőröket, akik megbilincselték és előállították a budaörsi rendőrkapitányságon.

Több kérdés is érkezett a tegnap este megszellőztetett újabb szigorítások kapcsán, de ezekre csak annyit mondott az operatív törzs vezetője, hogy kövessék figyelemmel a ma kora esti híreket, várhatóan bejelentést tesz majd a kormányfő. 

Mint megírtuk, a kedd reggeli jelentés szerint 3989 új embernél azonosították a koronavírust, ami új napi rekordot jelent, és 84-en elhunytak, ami szintén új csúcs.