Szarka Gábor csütörtökön bemenne az SZFE-re, a hallgatók szerint meg fogják védeni az épületet

Szarka Gábor csütörtökön bemenne az SZFE-re, a hallgatók szerint meg fogják védeni az épületet

A hallgatók által blokád alá volt színművészeti előtt tüntetnek (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját annak érdekében, hogy biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről – többek közt erről számolt be Szarka és Novák Emil általános rektorhelyettes közös, MTI-hez eljuttatott közleménye, melyben arra reagáltak, az intézmény sztrájkbizottsága visszautasította ajánlatukat.

Szarkáék felidézik, hogy az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés és az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók. – Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe – olvasható a közleményben.

Mint írják: bár az ajánlat elfogadásának határideje október 7. éjfél volt, „arra kérjük a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy gondolják át még egyszer a javaslatunkat és fogadják azt el, hiszen még nem késő megkezdeniük az együttműködést”.

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt és Szarka Gáborral akarnak együtt dolgozni.

Az SZFE hallgatói kérik, a civilek ne próbáljanak sorfalt állni

Eközben szerda este az SZFE hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán azt írták: tudomásukra jutott, hogy civilek több fronton is mozgósítanak az egyetem épületének fizikai védelmére.

https://www.facebook.com/szfehok/posts/3374804415936248?__cft__[0]=AZULhPWzaSJb_J5BqvPxXcsmko2CuVQTFx10eoCX3XZ8_0xzONbO5L37BDvWPcPWkuK2b1F0khscfH9zMSqJFqKpnWY-Krtrj7-RNBGncGvtV74feIpN0krwf-90irMhfIn2BBLLV09tTG4VIAbUXzaIfnoTFmOqrfIbrFO6YjwJyi9fcMdvavG1I81UVusy3GY&__tn__=%2CO%2CP-R

– Hiszünk benne, hogy az egyetemünket meg tudjuk és meg fogjuk védeni – ez a mi feladatunk, egyetemi polgároké. Köszönjük, hogy mellettünk vagytok és a jelenlétetekkel is támogattok minket, ugyanakkor azt szeretnénk kérni tőletek, tevőleges résztvevői ne legyetek egy esetleges sorfalnak – zárták soraikat.