Szinte 70 százalékos a részvétel a Bogdán László halála miatt tartott időközi választáson

Szinte 70 százalékos a részvétel a Bogdán László halála miatt tartott időközi választáson

Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

277 szavazásra jogosultból összesen 191 ember adta le a voksát vasárnap Baranya megyei Cserdiben, ahol időközi polgármester-választást tartanak. Ez azt jelenti, hogy majdnem 70 százalékos volt a részvétel.

Cserdiben azért van szükség a voksolásra, mert a települést 2006 óta irányító független Bogdán László júliusban, 46 éves korában tragikus hirtelenséggel meghalt.

A polgármesteri posztért ketten indultak, Bogdán László testvére, az eddig falugondnokként dolgozó Bogdán Gyula, valamint egy nyugdíjas rendőr, Panek József. Panek József egyébként ha esetleg polgármesterként nem is nyer majd, akkor is tagja lesz a Cserdi testületnek, hiszen tavaly, az önkormányzati választások során éppen hogy lecsúszott arról, hogy képviselő legyen. Így ha Bogdán Gyula megválasztásával egy testületi hely megüresedik, akkor ő kerül a helyére.