Álláspont

Lassú hátrálás

Lassú hátrálás

A választás előtt kiköltekezett kormány hibájából az országot különösen kiszolgáltatott állapotban éri a válság. A piacról mind drágább lesz finanszírozni az országot, így az uniós pénzek hiánya egyre kínzóbbá válik, még a végén az IMF-hez kell fordulni.
Tűréshatár

Tűréshatár

Különös, de a megszorítások útjára lépett, gyurcsányi módra szinte minden kampánybeli vállalásával szembement Fidesz mintha még provokálná is az embereket, tesztelve, hol van a tűréshatár.
Állam, a magasban

Állam, a magasban

Az állam akkor működik jól, ha polgárai a jog uralma alatt, jogbiztonságban élnek. Arról, hogy ezek nem csupán elvont fogalmak, a katások és mások mostanában kapnak keserű leckét. A fékek és ellensúlyok rendszere nem öncél, hanem a polgárok biztos menedéke.
Fohász az ugaron

Fohász az ugaron

Propaganda, pótcselekvés, gumicsontok, megemelt rendőri bérek, az eddiginél is koncentráltabb hatalomgyakorlás. Ez lehet a válságkezelés orbáni receptje. A társadalmi megrázkódtatás elkerüléséhez azonban fordulatra lenne szükség.
A teljhatalom korlátja

A teljhatalom korlátja

Előbb-utóbb nem az ellenzék vélt vagy valós alkalmatlansága, hanem a hatalom kormányzati teljesítménye lesz a mindenkit foglalkoztató kérdés. Az intézményi és erkölcsi gátakat félretoló teljhatalomnak is van korlátja: a képesség.