Aggódnak a demokraták Donald Trump számai miatt

Aggódnak a demokraták Donald Trump számai miatt

Donald Trump. (Fotó: Reuters/Kevin Lamarque)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A demokraták egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a közvélemény-kutatók alulbecsülik Donald Trump támogatottságát. 

Miközben a legtöbb országos felmérés szerint Kamala Harris alelnök a legtöbb helyen kicsivel ugyan, de vezet, egyes támogatóit elbizonytalanítja, hogy három északi csatatérállamban, Pennsylvaniában, Michiganben és Wisconsinban is szinte alig van előnye – írja a Guardian, hozzátéve: bár egyes felmérések szerint az alelnök 4-6 százalékponttal vezet Pennsylvaniában – ez az egyik legfontosabb ingadozó állam –, más kutatások szerint Trump kisebb lemaradással követi a demokrata elnökjelöltet. Michiganben és Wisconsinban Harris előnye több különböző friss felmérés szerint is mindössze 1-2 százalékpont, ami egyértelműen a hibahatáron belül van.

A demokraták félelmeit erősíti az is, hogy Trump mindhárom államban jelentősen felülmúlta az előrejelzéseket 2016-ban, amikor legyőzte Hillary Clintont, és 2020-ban is, amikor a vártnál jóval kisebb különbséggel maradt alul Joe Bidennel szemben. Az aggodalmakat fokozza a New York Times és a Siena közvélemény-kutatása, ami szerint Trump három csatatérállamban Georgiában, Arizonában és Észak-Karolinában is jobban áll, mint pár héttel ezelőtt.